Trabzon'da Hes Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Hes Gerginliği

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam Beldesinde HES inşaatı nedeniyle bazı belde sakinleri ile firma çalışanları arasında gerginlik yaşandı.

30.05.2012 17:40

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Karaçam Beldesinde HES inşaatı nedeniyle bazı belde sakinleri ile firma çalışanları arasında gerginlik yaşandı.

Daha önce de benzer gerginliklerin yaşandığı, iş makinelerinin yakıldığı bölgede santrallere karşı çıkan vatandaşlar, HES'in yapılacağı Derebaşı mevkisine iş makinelerini götürmeye çalışan şirketin elemanlarına engel olmaya çalıştı. İş makinesi operatörleri ve firma yetkililerine tepki gösteren gruptakiler, arkadan polis ve askerlerin geldiğini görünce dağıldı.

İnşaatın yapılacağı alana polis ve askerlerin gözetiminde getirilen konteyner ve iş makineleri çalışmaya başladı. Güvenlik güçleri herhangi bir olayın yaşanmaması için inşaatın yapılacağı yer ile güzergah boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bu arada, bölgeye gelerek köylülerle bir süre görüşen İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, halkın bu çalışmalara itirazı olduğunu ifade ederek,

"Solaklı deresi üzerinde 36 HES yapılması planlanıyor. Burada yöre halkının çok açık bir itirazı var. Bu nedenle sık sık asker ve polislerle karşı karşıya geliniyor" dedi.

Belde sakinlerinden Murat Sarı ise demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve hukuki mücadelelerinin takipçisi olacaklarını belirterek,

"Aldığımız bilgiye göre 638 asker ve polis buraya geldi. Ne yapılmaya çalışıldığını ve ne kadar süre kalacaklarını da bilmiyoruz. Hukuki mücadelemizin takipçisi olacağız. Buradaki insanların bu bölgede neden HES istemediklerini bölgeyi görenler çok iyi anlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, iş makinelerinin geçişi sırasında taş attıkları iddiasıyla 4 kişinin ifadelerine başvuruldu. HES firmasına ait iş makineleri çalışmaya devam ederken, asker ve polislerin bölgede bekleyişi devam ediyor.

- TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Hes Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement