Trabzonspor Ceo'su Vahid Halilhodzic'i İşaret Etti - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Ceo'su Vahid Halilhodzic'i İşaret Etti

Trabzonspor Ceo\'su Vahid Halilhodzic\'i İşaret Etti

Trabzonspor Kulubü Ceo'su Burak Gürdal, yeni sezonda çalışacakları teknik direktörle anlaşma yaptıklarını ve 13 Temmuz'da Trabzon'a gelerek ekibiyle çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

13.06.2014 14:32

Trabzonspor Kulubü Ceo'su Burak Gürdal, yeni sezonda çalışacakları teknik direktörle anlaşma yaptıklarını ve 13 Temmuz'da Trabzon'a gelerek ekibiyle çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Trabzonspor CEO'su Burak Gürdal Mehmet Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında yeni hoca ve transfer konularına açıklık getirdi. Yeni sezonda teknik sorumlu Hami Mandıralı ile çalışmayacaklarının vurgulayan Gürdal, yeni sezonda çalışacakları yeni teknik direktörün yabancı olacağını belirtti. Gürdal, gelecek sezon bordo-mavili takımı çalıştıracak teknik direktör ile her konuda anlaşmaya vardıklarını, yeni hocanın Brezilyalı'da devam eden FIFA 2014 Dünya Kupası'nda bir milli takımın başında olduğunu ifade etti. Gürdal isim vermese de kullandığı ifadelerle yeni teknik direktörün daha önce Trabzonspor'u çalıştıran Bosna Hersekli Vahid Halilhodzic olduğunu işaret etti. Yeni sezonda bordo-mavili takımı çalıştıracak yeni teknik direktörün 13 Temmuz'da ekibiyle birlikte Trabzon'a gelerek çalışmalara başlayacağını belirten Gürdal, transfere yoğunlaştıklarını söyledi.

"TRANSFERE YOĞUNLAŞTIK"

Gürdal, son dönemde transfere yoğunlaştıklarını belirterek, "Trabzonspor, mevcut yaptığı transferleri ve bundan sonraki planladığı transferleri beli bir plan doğrultusunda ve önümüzdeki sezon çalışacağı teknik direktör ile belli bir süredir yürütmekte. Teknik direktörümüzü şu an için ismen açıklayamıyoruz. Çünkü dünya kupasında bir görevi olması yüzünden. Ama kendisi ekibi, şartları, çalışma koşulları, çalışma programları, kampın ne zaman başlayacağı, hangi futbolcuların bu kadroda yer alacağız, hangi pozisyonlara transfer yapılması gerektiği çok uzun süredir üzerinde düşünülüp tartışılmış ve karar vermiş konular. Dolayısı ile Trabzonspor, bu doğrultuda transfer hamlesi yapmakta" dedi.

"HAMİ HOCA GEÇEN SENE TAKIMI İYİ YERE TAŞIDI"

Geçen sene yaşanan başarıdan dolayı Hami Mandıralı'ya teşekkür eden Gürdal, "Hami hoca geçen sene takımı iyi yere taşıdı. Ama bizim önümüzdeki dönem için hedefimiz biraz daha yukarılara, biraz daha yarışmacı bir takım oluşturmak. Yönetim Hami hocadan oldukça memnun biliyorum ama önümüzdeki sezon yabancı hoca ile çalışacağız. Hocamız kendi kadrosunu getiriyor. Bundan sonraki gelişmelerin nasıl olacağını, Hami hocanın kulüp bünyesinde kulüp içerisinde veya görevlendirmesinde hangi pozisyonlarda olacağını beraber göreceğiz" diye konuştu.

"TRANSFER KONUSUNDA UÇUK VAATLER VERMEYECEĞİZ"

Gürdal, transfer konusunda uçuk vaatler vermeyeceğini belirterek, "Transferdeki her pozisyon, her mevki için birkaç isim olmak üzere hazır ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Transfer son dakikaya kadar imzalar atılmadan gerçekleşmiş olmuyor. Hem futbolcunun, Türkiye gelmesi, Trabzon'u mutlulukla kabul etmeleri çok kolay olmuyor. Kimi zaman kulüplerle biten ilişkiler futbolcular açısından, kimi zaman menajerler açısından sorunlar oluşuyor. O yüzden bizim bu dönem ki tercihimiz mümkün olduğunca isimleri dışarıya duyurmadan, sızdırmadan son ana kadar işler kesinleştiği dakikada imzalar atıldığı zaman borsaya açıklama ile bilgilendirmek. Bugüne kadar bitirdiğimiz transferler, son dakikada aşırı talepler ve gerçekleştiremeyeceğimiz talepler yüzünden imzaya dökülemedi" ifadelerini kullandı.

"13 TEMMUZ'DA HOCAMIZ TRABZON'A GELECEK"

Gürdal, yeni teknik direktörün 13 Temmuz'da Trabzon'da olacağını vurgulayarak, "Hocamız gelip, 14 Temmuz'da kendi ekibi ile bir toplantı düzenleyecek. Takım kadrosu 15 Temmuz'da bir araya gelecek. 19 Temmuz'da kamp için hareket edeceğiz. 19 Temmuz'daki kamp yerimiz, Almanya yakınlarındaki Avusturya sınırına yakın bir yer olacak. Tarihler çok net. Orada 3 hazırlık maçı oynayacağız. Lig öncesi UEFA grupları için iki maç oynayacağız. 1 Maçta hazır halde olan bir yabancı takım ile Trabzon'da maç yapacağız. Bu sezon açılış maçı olabilir. Bizim amacımız 14 Temmuz'da takım buraya geldiğinde yabancıların ve Türkler'in önemli ölçüde şekillenmiş olması. Çok teklif geliyor oyuncularımıza. Bazıları düşük oluyor. Bazıları tatminkar oluyor. Hocamız ile konuşarak bazı oyunculara izin vermek zorunda kalabiliriz. Bunlar içinde özellikle yabancılar oyuncular var. Colman ve Henrique'ye Türkiye içinden ve Türkiye dışından talepler var. Ama bunların belli seviyenin altında kalması kabul etmemizi zorlaştıracak. Uygun teklif olduğunda onlarında mutlu olacağı şekilde yollar ayrılabilir. Yabancı oyuncularla ilgili Türkiye'deki kısıtlama daraldı. Bizim kontenjanımız müsaade ettiği doğrultuda yabancı oyuncuları kadromuza katmayı planlıyoruz. Bunun için görüştüğümüz, planladığımız belli bir doğrultuda olgunlaştırdığımız çeşitli kontratlar da var. Önümüzdeki sene için, kadromuz 26-27 kişiden oluşacak. Bunun belli bir noktası genç olacak. Belli bir ağırlığı iyi kalitedeki yüksek tecrübeye sahip ama yaş ortalaması düşük yabancı oyuncular olacak. Önümüzdeki sene takımın yaş ortalamasının 26'nın altında olmasını, 25-26 aralığında olmasını planlıyoruz. Takımın oynayacağı sistem hocamızın kafasında hazır. Diğer yardımcı kadromuz ile bu doğrultuda planlar yapıldı. Umuyorum önümüzdeki sene koşan keyifli, yüksek pozisyonlara giren bir takım oluşturacağız" dedi.

"OLCAN'A CİDDİ TEKLİFLER VAR"

Olcan Adın'ın transferi hakkında da konuşan Gürdal, "Olcan geçen sene bizim takımımızda en yüksek performansı gösteren oyuncularımızdan birisi. Tabi haliyle Olcan'a ciddi teklifler var. Türkiye'nin ve yurt dışında büyük kulüplerden teklifler geliyor. Olcan kolayca feda edilecek oyuncu değil. Kulüp menfaati için olabilecek teklifler gelirse, bunu yönetim kuruluna iletip başkanımıza sunacağım. Yönetim kurulundan böyle bir teklif gelene kadar Olcan'ı bırakma kararı ve lüksü yok. Ama çok ciddi teklif sıkıştırması olduğunu söylemek zorundayım" diye konuştu.

"MALOUDA VE VAHİD HALİLHODZİC BİR ARAYA GELMEDİ"

Malouda ile Vahid Halilhordzic'in bir araya gelip gelmediği konusunda sorulan bir soruya Gürdal, "Bu ikili bir araya gelmedi. Ama bir birlerini tanıdıklarını düşünüyorum. Tabi bu konuda görüşler alındı. Malouda çok değerli bir oyuncumuz. Durumu hakkında bilgi verildi. Hami hocanın görüşleri de bizim için çok önemli. Bunlarla bir değerlendirme yapıldı ama bir araya gelmedi" dedi.

"LUCESCU TEMAS KURDUĞUMUZ HOCALARDAN BİR TANESİYDİ"

Gürdal, Lucescu'yla da temas kurduklarını ifade ederek, "Lucescu bizim temas kurduğumuz hocalardan bir tanesiydi. Belli bir noktaya kadar geldiğimizi düşündük. Ama kendisi yurt dışında kontratı olduğunu bize ifade etti. Hala bu kontratı sürüyor. Bizim karar vermemiz gerektiği süre içerisinde cevap net verilmediği için alternatiflerden birisi olmasına rağmen konuyu kapatmak zorunda kaldı. Bugün için Türkiye'ye gelir mi, sözünün doğrultusunda kontratını bitirir mi zaman gösterecek. Futbol çok dinamik bir sektör. Geçen hafta bize 'hayır' veya 'evet' derken değişebiliyor. Yarın belki bir başka kulüpte Lucescu'yu görebiliriz" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor Ceo'su Vahid Halilhodzic'i İşaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement