Trabzonspor Şike Davası Kararına İtiraz Etti - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Şike Davası Kararına İtiraz Etti

Trabzonspor Şike Davası Kararına İtiraz Etti

Trabzonspor, Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı davada, 36 sanığın "şike ve teşvik" suçlarından beraatine itiraz etti.

13.10.2015 16:41  Güncelleme: 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın da yargılandığı davada, Trabzonspor, 36 sanığın "şike ve teşvik" suçlarından beraatine itiraz etti.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından yeniden görülen "Futbolda Şike" yargılamasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aralarında bulunduğu 36 sanığın "şike ve teşvik" suçlarından beraat etmişti.

MAHKEME GEREKÇELİ KARARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAK

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin davayı karara bağlamasının ardından müdahil taraf Trabzonspor karara itiraz etti.

Yargılamanın yapıldığı İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi veren Trabzonspor Kulübü avukatlarının itiraz gerekçelerini, mahkemenin beraat gerekçesini açıklamasının ardından sunacakları öğrenildi. Trabzonspor avukatları, itirazın görüleceği Yargıtay'daki temyiz sürecinin de duruşmalı olarak yapılması talebinde bulundu. Mahkeme beraat kararı gerekçesini önümüzdeki günlerde açıklayacak.

"TÜM SANIKLAR ÖRGÜT, ŞİKE VE TEŞVİK SUÇUNDAN BERAAT ETTİ"

Davanın 9 Ekim 2015 tarihinde görülen duruşmasında kararını açıklayan mahkeme, tüm sanıkların örgüt ve şike suçlarından beraatlerine hükmetti. Mahkeme, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun aralarında bulunduğu bütün sanıklar hakkında 'örgüt kurma ve üye olma, şike ve teşvik primi' suçlarından daha önce verilen kararların iptal edilerek beraatlerine karar verdi.

YILDIRIM'A TÜM SUÇLARDAN BERAAT

Mahkeme, sanık Aziz Yıldırım'a "örgüt kurmak" suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını iptal ederek, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatine karar verdi. Mahkeme, Yıldırım'a "teşvik primi" suçundan verilen 3 yıl 9 aylık hapis cezası ve 1 milyon 312 bin 500 liralık adli para cezasının iptaline karar vererek bu suçtan da beraatine hükmetti.

MAHKEME 3 SANIĞI CEZAYA ÇARPTIRDI

Mahkeme sanık Abdullah Eker'in 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak bu cezayı erteledi. Sanık Yusuf Turanlı, 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Turanlı'nın da bu cezası ertelendi. Mahkeme, Sanık Selim Kımıl'ın "tehdit" suçundan 1 yıl 8 ay, "konut dokunulmazlığı ihlal" suçundan 6 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Kararda, sanık Aykut Aydın, Özden Tütüncü, Samet Erdemir, Evren Kımıl ve Hakan Karaahmet'in Mustafa Cici'ye karşı 'iş yeri dokunulmazlığının ihlali' suçundan 6 bin TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Trabzonspor Şike Davası Kararına İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • polat: Ve devlet futbalada parmak attı ülkenin hali ortada futbola bulasacak gibi görüküyor rt nin cifligi türkiye 2 4 Yanıtla
  • faruk: siz anca kendinizi kandirin bu dava aziz ve saz arkadaslarini aklama davasiydi basardilar ama hersey ortada bunu kendi agziyla soyledi sike demedi ama tesvik verdik dedi sizde gelmis burda yorum yapiyorsunuz o yilin sampiyonu trabzondur haklari yendi o kadar 3 2 Yanıtla
  • Katil akp: Trabzonspor un azize kadar parası olsaydı eğer o kupa Trabzon da idi . 1 2 Yanıtla
  • antalyali : çok haklilar neye göre beraat verildi delilde var suçda var hertürlü pislik var adaletin olmadiği bir ülkedeyiz malesef 2 0 Yanıtla
  • Fb: Kac takim. Var son macta 2 sampiyonluk kaciran sike yapsalar suan fenerin 4 yildizi coktan olurdu 0 2 Yanıtla
  • faruk: özfb li arkadaşlara hiç birine sözümüz yok her kes istedigi takimi tutabilir fakat ortada bir gercek var bu dava acildiginda böyle bir kararin cikacagini herkes biliyordu fb ye bir lafimiz yok bu fb nin basindan aziz in gitmesi lazim bu takima zarar veritor bu adam fb nin basinda oldugu sürece fb şikeci diye anilacak o sene ts nin hakkini gasp etti aziz baskan ama bunun obur tarafida var burda o sike yok karari cikar ama obur tarafta hersey ortada olacak ne yazikki 1 0 Yanıtla
  • aslan: sen kendi kopegine hoşt de 0 0 Yanıtla
  • Fenerbahce : Bence sike vardi AMA yapmayan mi var ?Alın bakın Ankaragücü Galatasaray maçına 8-0 lık maça YouTube'dan izleyin son hafta Galatasaray şampiyonluğun averajla Beşiktaştan aldığı puanlar eşittı Ankaragücü'nün yediye gollere güleceksiniz 0 0 Yanıtla
  • spor: dünyada.sike.yapmiyan.külüp.yok.hepside.para.oyunu 0 0 Yanıtla

Advertisement