Trabzonspor'un Avrupa Hayali Deplasmanlarda Eriyor - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'un Avrupa Hayali Deplasmanlarda Eriyor

Trabzonspor\'un Avrupa Hayali Deplasmanlarda Eriyor

Trabzonspor'un dış saha performansı bir hayli kötü.

18.03.2015 09:39

Gaziantepspor’a deplasmanda 2-0 mağlup olan Trabzonspor’un deplasman maçlarında yüzü gülmüyor. Bordo-Mavililer, bu sezon dış sahada 12 maçta sadece 2 galibiyet alıp önemli puanlar kaybederek zirve yarışında geriye düştü. 7 maçta berabere kalan Karadeniz ekibi, 3 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Trabzonspor, ligdeki 40 puanın 13’ünü deplasmanda aldı. Avni Aker Stadı’nda 27 puan toplayarak iç sahada ikinci ‘en fazla puan alan’ takım olan Ersun Yanal ve ekibi, konuk olduğu maçlarda ise sekizinci sırada yer aldı. Trabzonspor, oynadığı 12 deplasman maçında sadece Galatasaray ve Mersin İdman Yurdu’nu mağlup etti. Kayseri Erciyesspor, Başakşehir, Akhisar, Bursaspor, Balıkesirspor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa ile berabere kalan Bordo-Mavililer, Karabükspor, Beşiktaş ve Gaziantepspor’a ise kaybetti.

Mustafa, Akhisar’a karşı zor

Gaziantepspor maçında sakatlanan ve karşılaşmaya devam edemeyen Mustafa Akbaş, ikinci yarıda yerini Musa Nizam’a bırakmıştı. Sağ ayak bileğinde ağrı hisseden 24 yaşındaki futbolcunun, pazar günü Akhisar Belediyespor maçına yetişmesinin zor olduğu öğrenildi. Futbolcusunu ilerleyen haftalar öncesi riske etmek istemeyen teknik direktör Ersun Yanal’ın, sağ bek mevkiinde Musa Nizam ve İshak Doğan’a şans vermesi bekleniyor.

Fırtına kritik maçları kazanamıyor

Türkiye Kupası’na ve Avrupa Ligi’ne veda eden Trabzonspor, ligin ikinci yarısında yakaladığı çıkışı Gaziantepspor karşısında sürdüremedi. 15. haftada sahasında Eskişehirspor’a 4-1 mağlup olan Trabzonspor, zirveye ortak olma şansını ligin ilk yarısında kaybederken, Sivasspor’a 3-2 mağlup olarak Türkiye Kupası’na havlu attı. Son olarak Gaziantepspor’a 2-0 kaybeden Karadeniz ekibi, 4.’lük koltuğunu kaptırdı.

Trabzon kendi kozuyla yenildi

Bordo-Mavililer, Gaziantep deplasmanında duran toptan gelen iki golle boyun eğdiler. Karşılaşmanın 34. dakikasında Chibiuke kornerden gelen topu Trabzonspor ağlarına gönderirken, 81. dakikada Muhammet Demir frikikten Hakan’ı avladı. Böylelikle Karadeniz temsilcisinin en büyük silahı bu sefer geri tepti. Ev sahibi ekibin ikinci golünü kaydeden Muhammet Demir ise Süper Lig ’de 9 gol atarken bu gollerin 2’sini frikikten kaydetti.

Kayıp yıldız Majeed Waris

Sezon başında Trabzonspor’a Rusya temsilcisi Spartak Moskova’dan transfer olan Majeed Waris, bir türlü ilk 11’e giremiyor. 6 milyon Euro gibi yüksek bir rakama Bordo-Mavililer’e imza atan Ganalı futbolcunun, idmanlardaki etkisiz ve isteksiz hali nedeniyle şans bulamadığı öğrenildi. Sakatlığını tamamen atlatan 23 yaşındaki oyuncu bu sezon Süper Lig’de hiç gol sevinci yaşayamadı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Trabzonspor'un Avrupa Hayali Deplasmanlarda Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement