Trafiğe Çıkınca Bütün Gözler Onlara Çevriliyor - Son Dakika
Yerel

Trafiğe Çıkınca Bütün Gözler Onlara Çevriliyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde klasik otomobil tutkunu Günay Dinçer, sahip olduğu 1957 ve 1960 model otomobillerine gözü gibi bakıyor Dinçer: "Klasik otomobiller trafiğe çıktığında diğer araçların arasında dikkatleri üzerine çekiyor"

10.09.2014 12:04

YAŞAR KARAMAN - Çarşamba ilçesinde klasik otomobil tutkunu Günay Dinçer, sahip olduğu 1960 model Chevrolet Impala ve 1957 model Chevrolet Suburban marka otomobillerine gözü gibi bakıyor.

Çarşamba'da muhasebecilik yapan Günay Dinçer, AA muhabirine, klasik otomobil merakının küçük yaşlarda başladığını söyledi.

Babasının kullandığı araçlarla klasik otomobillere hayranlığının başladığını anlatan Dinçer, "Çocukluğumdan itibaren bir klasik otomobil sahibi olmayı hayal ettim. 1960 model Chevrolet Impala'yı 8 yıl önce satın aldım. 4 yıl aracın restorasyonu ile uğraştım. Aracın değişmesi gereken parçalarını orijinal olarak Amerika'dan getirttim" dedi.

Daha sonra 1957 model Chevrolet Suburban marka aracı satın aldığını belirten Dinçer, klasik otomobil tutkunu olduğunu ve araçları ile gezmeyi çok sevdiğini dile getirdi.

Genellikle, Karadeniz Bölgesi'nde yapılan klasik otomobil festivallerine katıldığını ifade eden Dinçer, "Bu festivallerde arabalar özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Araçlarım trafiğe çıktığımda oldukça ilgi görüyor. Klasik otomobiller trafiğe çıktığında diğer araçların arasında dikkatleri üzerine çekiyor" diye konuştu.

Klasik otomobil sahibi olmanın çok emek isteyen bir süreç olduğunu kaydeden Dinçer, şöyle devam etti:

"Klasik otomobil sahibi olmaya karar verenlere tavsiyem önce hayallerindeki aracı satın almaları olacak. Almadan önce aracın durumunu çok iyi etüt etmeleri gerekiyor. En küçük restorasyon 2 yılı alabiliyor. Bu noktada restorasyon yapma girişiminde olan arkadaşlarımız önce parça tedarikini halletmeli ve sonra başlamalı restorasyona. Elimde bulunan klasik otomobillerden 1960 model Chevrolet Impala Türkiye'de 20 adet, 1957 model Chevrolet Suburban ise Türkiye'de tek."

İki aracın değerinin yaklaşık 250 bin lira olduğunu belirten Dinçer, araçlarına gözü gibi baktığını sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trafiğe Çıkınca Bütün Gözler Onlara Çevriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement