Trafik Dedektifleri Projesi - Son Dakika
Yerel

Trafik Dedektifleri Projesi

Kırşehir'de, Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında öğrencilere eğitim veriliyor.

19.02.2015 12:53

Kırşehir'de, Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında öğrencilere eğitim veriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünce 2014 yılında uygulamaya konulan ve 1.5 milyon öğrencinin trafik konusunda bilgilendirilmesini amaçlayan proje çerçevesinde Kırşehir'de de eğitim çalışmaları devam ediyor.

Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2014 yılında 35 okulda bin 500, 2, 7 ve 9'uncu sınıf öğrencisine trafik konusunda temel bilgiler aktarıldı.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Gökhan Şıkoğlu ve Çocuk Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Sema Güloğlu, eğitimler çerçevesinde Ticaret Meslek Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Şıkoğlu ve Güloğlu, öğrencilere trafik konusunda çeşitli temel bilgileri aktararak yaşanan kazalara ilişkin görsel sunum gerçekleştirdi.

Şıkoğlu, ikinci eğitim öğretim döneminde yeniden başladıkları çalışmalar çerçevesinde yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Amacımız öğrencilere trafik kurallarını öğretmek değil, onları belli bir seviyede trafik konusunda bilgilendirmektir" dedi.

Güloğlu ise eğitimlerin 2016 yılında da devam edeceğini vurgulayarak, "Çocukları yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli oyun alanları, karşıdan karşıya geçme gibi 9 başlıkta toplanan konularda bilinçlendirilmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trafik Dedektifleri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement