Trafik Polislerinden Sürücülere Boğulma Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Trafik Polislerinden Sürücülere Boğulma Uyarısı

Trafik Polislerinden Sürücülere Boğulma Uyarısı

Bartın Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, İnkum, Boğaz ve Amasra kavşaklarında, sürücüleri, denizdeki akıntılara karşı uyarıcı broşür dağıttı.

26.06.2014 11:03  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Emniyet Müdürlüğü Trafik Bölge ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Karadeniz sahillerinde artan boğulma olaylarının ardından, İnkum, Boğaz ve Amasra kavşaklarında araçları durdurarak, sürücülere "Çeken akıntı" konusunda uyarıcı broşür verdi.

İl Emniyet Müdürü Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz'de her yıl "Çeken akıntı" nedeniyle boğulma vakaları yaşandığını ve son 3 yılda 40 kişinin boğulduğunu söyledi.

Çeken akıntının, sahilden derin suya doğru hareket ettiğini ve özellikle güçlü kuzey rüzgarlarıyla oluştuğuna dikkati çeken Altınok, şöyle konuştu:

"Vatandaşları, yaşanabilecek olumsuzluklardan uzak tutabilmek ve can kayıplarını en aza indirmek amacıyla hazırlanan broşürde, akıntıya kapılınca ne yapılması gerektiği ve dikkat edilmesi gerekenler anlatılıyor. Karadeniz sahillerinde sorun, yüzmeyi bilmemek değil, çeken akıntıyı bilmemektir. İlimizde 2012'de 14, 2013'te 24 ve bu sezonun ilk aylarında da 2 kişi boğulmuştur. Bu rakamlar göz önünde bulundurulduğunda çeken akıntının çok iyi yüzücüler için bile ciddi tehlike oluşturduğu unutulmamalıdır." - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trafik Polislerinden Sürücülere Boğulma Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement