Trt Çat Kapı Ayvalık'ta - Son Dakika
Güncel

Trt Çat Kapı Ayvalık'ta

TRT Belgesel ekranlarında her hafta sonu yayınlanan "Çat Kapı" programının bu haftaki çekimleri Ayvalık'ta gerçekleştirildi.

13.01.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi dokusunun yanı sıra sosyal kültürel yapısı ve kendine özgü mutfak kültürü ile de tüm dikkatleri üzerinde toplayan Ayvalık, ulusal televizyon kanallarının ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Ayvalık'ın tarihi, kültürel ve turistik alanlarında çekimler gerçekleştiren TRT "Çat Kapı" ekibi Ayvalık Belediyesi'nin efsane bandosuna yoğun ilgi gösterdi. Belediyenin efsane bandosu Şef Ergün Tekincan yönetiminde TRT Belgesel "Çat Kapı" programı çekimleri için Cumhuriyet Meydanında bir de konser verdi.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Ayvalık Belediyesi bandosunun konserinde çaldığı parçalarla Ayvalıklılar gönüllerince eğlendiler.

TRT Belgesel kanalında yayınlanan Emel Yurt'un sunduğu geleneksel kültür ve gezi programı Anadolu'yu adım adım geziyor, "Asırlardır biriken kültürel mirasları yeniden keşfediyoruz" diyen "Çat Kapı" programının sunucusu Emel Yurt ve ekibinin bu haftaki durağı Ayvalık oldu.

Yaptıkları ziyaretlerde tüm kapıların eğlenceye, içten sohbetlere, farklı renklere ve şaşırtıcı ayrıntılara açıldığını ifade eden sunucu Yurt, "Kına geceleri, düğünler, şenlikler gezilerimizin neşesi. Yemekler, unutulmaya yüz tutan hünerler, el sanatlarındaki incelikler; ağıtlar, ninniler, türküler ve oyunlar… Hepsi Anadolu'nun sesi, nefesi… Peki, her biri yöre yaşamına ayna tutan gelenek, görenek, örf ve adetler? Onlar da gülümseyerek ve merakla yollar aştığımız bu serüvende… Anadolu'nun doğal güzelliklerini, turistik yerlerini, tarihi ve kültürel zenginliklerini "Çat Kap"ı farkıyla izlemek herkesin hakkı" diye konuştu.

"Çat Kapı" programının Ayvalık'ta yapılan çekimlerin yer aldığı bölümü 17 Aralık Cumartesi günü TRT Belgesel kanalında saat 21. 00'da yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Trt Çat Kapı Ayvalık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement