Tübitak'tan Çü Ekibine 3 Ödül - Son Dakika
Yerel

Tübitak'tan Çü Ekibine 3 Ödül

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda üç kupa kazandığı bildirildi.

24.08.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda üç kupa kazandığı bildirildi.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları, bu yıl da Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden çok sayıda ekibin katıldığı ve bin 950 metrelik pistteki yarışlar, elektromobil ve hidromobil kategorilerinde yapıldı. Tasarlayıp imal ettikleri "Atok", "Akıncı" ve "1,5 Adana" adını verdikleri üç araçla yarışmaya katılan ÇÜ öğrencileri, üç ödül kazandı.

Yarışlar hakkında bilgi veren ÇÜ Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akıllı, 30 tur üzerinden yapılan yarışta tur başına 53 watt elektrik harcayan "Akıncı" isimli elektrikli araçlarının başarı elde ederek, 37 araç arasında beşinci olduğunu, 100 kilometrelik mesafeyi 1 liradan az elektrik harcayarak kat ettiğini ifade etti.

Geçen yıl yapılan yarışta jüri özel ödülüne layık görülen "1,5 Adana" isimli elektrikli aracın bu yıl yarışmayı 14. bitirmesine rağmen ilk ve orta öğretim seviyesindeki öğrencilere ve halka yönelik gerçekleştirdikleri tanıtım etkinlikleri nedeniyle "Tanıtım ve Yaygınlaştırma" ödülü kazandığını aktaran Akıllı, ilk kez katılan "Atok" isimli aracın da yarışmayı 12. sırada tamamlayarak başarılı sonuç elde ettiğini kaydetti.

Akıllı, kendilerine destek verenlere teşekkür ederek gelecek yıl yapılacak yarışta ilk üçü hedeflediklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tübitak'tan Çü Ekibine 3 Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement