TUDEF'in 10. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

TUDEF'in 10. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

TUDEF\'in 10. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

TUDEF'İn 10. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Ankara'da "Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısı" konulu bir panel yapılmıştır.

04.10.2013 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜKETİCİ DERNEKLERİ FEDERASYONU (TÜDEF)'in 10. Kuruluş Yıldönümü 28 Eylül 2013 Cumartesi günü Ankara'da kutlanmıştır.

Kuruluş Yıldönümü nedeniyle " TÜKETİCİ YASA TASARISI DEĞİŞMELİ " KONULU PANEL 28.09.2013 CUMARTESİ GÜNÜ TÜRK-İŞ KONFERANS SALONUNDA YAPILDI. Genel Başkan Av. Şükran Eroğlu'nun yönettiği panele konuşmacı olarak Ankara Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Şebnem Akipek, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber, Ankara Barosu Tüketici Hakları Kurulu Başkanı Av. Nehir Müray Bedük ve Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turan Çakır katılmışlardır.

Yasalaşması için halen TBMM Genel Kuruluna gönderilmek üzere bekleyen "TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN TASARISI" Üzerinde konuşan katılımcılar, tasarının bu haliyle yasalaşması halinde özellikle bankalara karşı tüketicilerin bazı haklarının ellerinden alınacağını, tüketicilerin yargıya başvurmalarının önüne geçileceğini ve bankalar haksız kazanç elde etme yollarının açılacağını beyan etiller.

Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber ise yaptığı konuşma sonunda sorulan muhtelif sorulara cevap vermiştir.

Panel sonunda panele katılan TÜDEF Bileşeni olan: TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği), THD (Tüketici Hakları Derneği), BTD (Bursa Tüketiciler Derneği), ESTÜKDER (Eskişehir Tüketiciler Derneği), BURTED (Burdur Tüketiciler Derneği), ADTÜKDER (Adana Tüketiciler Derneği) Yasa tasarısı hakkında bir mektup kaleme alarak İlgili Bakana, Başbakana, TBMM Başkanı ve Siyasi Partilerin Genel Başkanlarına tasarıda değişmesi gereken hususları bildirme kararı almışlardır. Bu mektup yasa görüşülmeden önce ilgililere ulaştırılacaktır.

Yaklaşık olarak 110 kişinin izleyici olarak katıldığı panel sonunda bir kokteyl verilmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TUDEF'in 10. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement