Tued Afyonkarahisar Şube Başkanı Ege'den Açıklama - Son Dakika
Yerel

Tued Afyonkarahisar Şube Başkanı Ege'den Açıklama

AFYONKARAHİSAR(AA) - Türkiye Emekliler Derneği (TUED) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, emekliler için belirlenen Temmuz ayı zam oranlarına ilişkin ilk beklentilerinin zamları enflasyona endeksleyen uygulamanın kaldırılması olması gerektiğini bildirdi.

06.07.2015 17:43

AFYONKARAHİSAR(AA) - Türkiye Emekliler Derneği (TUED) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, emekliler için belirlenen Temmuz ayı zam oranlarına ilişkin ilk beklentilerinin zamları enflasyona endeksleyen uygulamanın kaldırılması olması gerektiğini bildirdi.

Ege, yaptığı yazılı açıklamaya göre, açıklanan zamların emeklilerin yüzünü güldürmediğini belirtti.

2015 Temmuz ayında belirlenen zamların kendi yararlarını sarmaya yetmeyeceğini ifade eden Ege, "Ocak haziran döneminde altı aylık enflasyon 4,76 oldu. Bu hesaplamalara göre işçi emeklisi 49 lira, Bağ-kur emeklisinin bu zamla maaşı 872 lira olacak. Aylık maaşı bin lira altında olduğu için 100 lira eklenecek 972 lira olacak yani 139 lira zam almış olacak" ifadelerini kullandı.

Yeni kurulacak hükümetten ilk işin emeklilerin ekonomik ve sosyal yaşamını düzeltecek kararların alınması gerektiğini aktaran Ege, şunları kaydetti:

"Eğer bu kararlar alınmazsa emeklimizin sosyal çöküşü kapıda. İlk beklentimiz zamlarımızı enflasyona endeksleyen uygulamanın kaldırılması olmalı. Bu sistem az olana az çok alana çok zam yaparak adaletsizlik yapılmaktadır. Makas gün geçtikçe açılmaktadır. Bu uygulamanın yerine seyyanen zam uygulanması gerekir. Bu tablo açıkça göstermektedir ki emeklimiz günlük artışlarla bir Ramazan pidesi bile alamamaktadır. Biz emekliler 2016 yılına bu tablolarla girmek istemiyoruz. İşte size fırsat önümüzde Ramazan Bayramı var. Bizi mutlu yaşatın. Hayatlarının son dönemini sağlıklı ve huzur içinde yaşamak isteyen emeklimizi umutsuzluğa düşürmeyin."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tued Afyonkarahisar Şube Başkanı Ege'den Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement