Tüketicilerden Kayıp Kaçak Bedeli Alınmasın" Talebi - Son Dakika
Güncel

Tüketicilerden Kayıp Kaçak Bedeli Alınmasın" Talebi

TÜKDES Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi Gücüyener: "EPDK, elektrikte kayıp kaçak, sayaç okuma bedeli gibi tüketicilerden haksız olarak alınan ücretlerin alımını engellemelidir"

15.12.2014 14:41

Tüketici Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte kayıp kaçak, sayaç okuma bedeli gibi tüketicilerden haksız olarak alınan ücretlerin alımını engellemelidir" dedi.

Gücüyener, derneğin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Silifke'de bir vatandaşın, elektrik faturalarından tahsil edilen kayıp kaçak bedellerinin iadesi için tüketici hakem heyetine başvurduğunu ve tahsil edilen ücretlerin iadesine karar verildiğini anımsattı.

Kararda, EPDK elektrik bedeli fiyatlandırma unsuru belirleme konusunda sınırsız yetki ve görev verilmediğini anlatan Gücüyener, şöyle konuştu:

"Kararda, elektrik kaybını önleme, hırsızlıkları engelleme ve takip edip, bedeli ondan tahsil etme görevi enerjinin sahibi bulunan EPDK'ya ait olduğu hükme bağlanmıştır. Elektriği 'hırsızlamak' suretiyle kullanan kişilere karşı önlem alma ve takip etmek için gerekli girişimlerde bulunmasına da engel olacağı, abonelerin de kayıp kaçak bedelinin ne miktarda olduğunun denetlenebilmesi için hangi hizmetin karşılığında, ne bedel ödediğini bilmesinin, şeffaf hukuk devletinin vazgeçilmez unsuru olduğu görüşü yer almaktadır. Sayaç okuma ve kayıp kaçak bedeli alımına derhal son verilmelidir. Kayıp, kaçak bedeli adı altında faturalara yansıtılan tutarın tahsil edilemeyeceğine ilişkin Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun açık bir kararı mevcuttur. Buna rağmen bu bedeli tahsil etmeye çalışmak açık bir hukuka aykırılıktır. EPDK, elektrikte kayıp kaçak, sayaç okuma bedeli gibi tüketicilerden haksız olarak alınan ücretlerin alımını engellemelidir." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tüketicilerden Kayıp Kaçak Bedeli Alınmasın' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement