Tümsiad Genel Başkanı Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Tümsiad Genel Başkanı Gaziantep'te

Tümsiad Genel Başkanı Gaziantep\'te

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, TÜMSİAD Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen ’Liderlik ve Vizyon Geliştirme’ programına katıldı.

15.01.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, TÜMSİAD Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen 'Liderlik ve Vizyon Geliştirme' programına katıldı.

Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici yaptı. Çekici, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, çevre illerden gelen TÜMSİAD şube başkanları ve üyelerine teşekkür ederek, programın içeriği hakkında bilgi verdi.

"60 BİN YİĞİT ADAMLA TÜRKİYE REKORLAR KIRDI"

Konuşmalar öncesi TÜMSİAD tanıtım filmiz izlendi. Daha sonra konuşma yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, şunları söyledi:

"Ülkemizin yüzyılda bir yakalamış olduğu bu sürecin, son 10 yıllık sürecin iyi değerlendirilmesi ve gelecek dönemlere daha çok ışık tutacak çalışmalarla yürütülmesi adına bir takım şeyler konuşacağız. Bu fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekecek. Devlet adamları, bürokrat, siyasetçi, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları olarak hep beraber, bu yüzyıllık fırsatı ilk defa bir karara çevireceğiz. Kaldı ki bu dönemde, son 6 yılda Türkiye'nin kalkınma hızına baktığımızda, ortalama 5 buçuk oranında kalkınma yakalamış dünyadaki nadir ülkelerden biri olarak, buna yeni ilave güçler katıp 2023 yılı hedefine ulaşmak için çaba sarf etmemiz gerekecek. Bu memleketimizin içindeki dinamik ama kenarda duran yükleri, güçleri toparlayıp, onları motive edip ülke ekonomisine katmak ve hizmete sokmak zorundayız. Bunları yapmak için de bu tür toplantıları, bilgilendirme çalışmalarını, tecrübe aktarımlarını yapmak zorundayız. TÜMSİAD Genel Başkanı olduğum sürece, özellikle doğu ve güneydoğudaki çalışmalara çok daha fazla destek olmaya çalıştım. Bizim birlik ve beraberliğimiz için çok çaba sarf ettim. Kardeşlik için çok çaba sarf ettim. Yurt dışındaki potansiyeli Türkiye'ye getirme adına ve Türkiye'den yurt dışına gidebilecek, Türkiye lehine gelişebilecek olan potansiyelleri üretme adına çok çaba sarf ettim. İhracat, ortaklık, işbirliği, üretme kültürünü geliştirecek iş adamlarına ihtiyacımız var. ve bugün geldiğimiz noktada 158 milyar Dolar ihracat yaptık ama bu 60 bin ihracatçıyla, 60 bin cengaverle, 60 bin yiğit adamla yapıldı ve Türkiye rekorlar kırdı. Bu 60 bin ile patinaj yapar duruma gelebiliriz. Bu 60 bini mutlaka 70 bine, 100 bine, 125 bine çıkartmak ve Türkiye'nin o 500 milyar Dolar hedeflerine varmak zorundayız. Bunu yapmak için insanımızdaki entelektüel dediğimiz bilinç düzeyini, ihracat kültürünü, ortaklık kültürünü arttırarak, bölgesel faktörleri bunun üstüne katarak büyümek ve güçlenmek zorundayız."

"6 AY SADECE ATÖLYELERİ SÜPÜRDÜM, USTALARIMDAN TOKAT YERDİM"

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise iş hayatındaki tecrübelerini aktardı. Çalışmaya temizlik yaparak başladığını söyleyen Konukoğlu, ustalarından tokat bile yediğini ifade etti.

Konuşmasına atalarından ve babası Sani Konukoğlu'ndan gelen iş ahlakını anlatarak başlayan Konukoğlu, "Babamın iki sözünü hatırlıyorum. İmam Hatip okulundan ayrıldım ve beni alıp ustama getirdi. Dedi ki 'Eti senin, kemiği benim. Bundan sonra baba yok, patron var. Bana burada hiçbir zaman baba demeyeceksin, baba evde'. O günden sonra ben iş hayatım boyunca, 15 yıl çağrılmadan idareye çıkmadım. Hep işletmelerde kaldım. İşletmelerde aldığımız terbiye dolayısıyla 6 ay boyunca sadece atölye süpürdüm. Bana başka bir şey yaptırmayıp itaati öğrettiler. Zaman zaman ustalarımdan tokat da yerdim" dedi.

Başarının üç anahtarını da sıralayan Konukoğlu, "Azim, dürüstlük ve çalışmak. Bunları bir araya getirdiğimiz zaman muvaffak olmamak için hiçbir neden yok" şeklinde konuştu. Konukoğlu, babasının söylediği bir sözü de dinleyicilerle paylaştı. Babasının kendisine, "İşin hilesi dürüstlüktür" dediğini dile getiren Konukoğlu, iş adamlarından dürüst olup halkla barışık kalmalarını istedi.

Konuşmaların ardından TÜMSİAD'ın yeni üyelerine rozet takılarak, Abdulkadir Konukoğlu'na plaket takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tümsiad Genel Başkanı Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement