Tümsiad Trabzon Şubesi'nin Şubat Ayı Konuğu Kosgeb İl Müdürü Mehmet Turhal Oldu - Son Dakika
Yerel

Tümsiad Trabzon Şubesi'nin Şubat Ayı Konuğu Kosgeb İl Müdürü Mehmet Turhal Oldu

Tümsiad Trabzon Şubesi\'nin Şubat Ayı Konuğu Kosgeb İl Müdürü Mehmet Turhal Oldu

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi’nde her ay düzenli olarak gerçekleştirilen istişare toplantılarının bu ay ki konuğu KOSGEB Trabzon İl Müdürü Mehmet Turhal oldu.

08.02.2016 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi'nde her ay düzenli olarak gerçekleştirilen istişare toplantılarının bu ay ki konuğu KOSGEB Trabzon İl Müdürü Mehmet Turhal oldu.

Toplantıda Turhal, KOSGEB'in 2016 yılı destekleri hakkında TÜMSİAD üyelerine detaylı bilgiler verdi. KOSGEB İl Müdürü Mehmet Turhal, konuşmasında son 30 yılda ticari hayattaki değişime dikkat çekti ve bu değişime ayak uydurabilen işletmelerin hayatlarını devam ettirdiğini, ettiremeyenlerin ise kaybolup gittiğini söyledi.

Ülke ekonomisi hakkında çarpıcı bilgiler veren Turhal, Türkiye'de sisteme kayıtlı işletmelerin yüzde 99'unun KOBİ olduğunu belirterek bu KOBİ lerin yüzde 94'nün ise mikro işletmeler diye adlandırdığımız ve çalışan sayısının 0-10 kişi çalıştıran işletmeler sınıfına girdiğini belirtti. Mikro işletmelerin hayatiyetini sürdürebilmeleri ve büyüyebilmeleri için işbirliği yapmalarını tavsiye eden Turhal, KOSGEB'in 'İşbirliği Güç Birliği' desteğinden bahsederek KOBİ'lerin bundan yararlanmalarını istedi.

TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Atmaca da KOSGEB İl Müdürü Mehmet TURHAL'a vermiş olduğu bilgilerden ötürü teşekkür ederek " 'Bu bölgede sanayi olmaz', 'bölge halkı ortak iş yapamaz' anlayışına karşı çıkarak biz TÜMSİAD olarak üyelerimize ve işletmelerimize bu konuda örnek teşkil edecek işler yapmaya çalışıyor ve yapıyoruz. TÜMSİAD olarak üyelerimizle beraber yapmış olduğumuz istişareler neticesinde 15 ortaklı Kaşgarlı Hayvancılık adında Büyükbaş Hayvancılık projemizi 5 yıldır yürütüyor ve büyütmeye devam ediyoruz. Ayrıca Trabzon Grup İskele adıyla 10 ortaklı olarak kurulan şirket inşaatlar içi güvenlikli iskele ve Teleskobik direk alanında bölgedeki ihtiyaca cevap vermeye çalışıyor. Bu tür işletmelerin sayısını artırmak mümkün" dedi.

Atmaca, temelleri sağlam bir ortaklığa dayanan işletmelerin güçlü olacağını ve hayatiyetini sürdürebileceğini sözlerine ekledi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tümsiad Trabzon Şubesi'nin Şubat Ayı Konuğu Kosgeb İl Müdürü Mehmet Turhal Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement