Tuncay Özkan ve Merdan Yanardağ'dan Basın Konseyi'ne Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Tuncay Özkan ve Merdan Yanardağ'dan Basın Konseyi'ne Teşekkür Ziyareti

Tuncay Özkan ve Merdan Yanardağ\'dan Basın Konseyi\'ne Teşekkür Ziyareti

Özkan ve Yanardağ aslında basın kurbanları Haber-Kamera Özgür ARSLAN - İstanbul DHA Geçtiğimiz günlerde Ergenekon Davası'ndan tahliye edilen gazeteciler Tuncay Özkan ve Merdan Yanardağ, bugün Basın Konseyi'ni ziyaret etti.

19.03.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özkan ve Yanardağ aslında basın kurbanları

Haber-Kamera Özgür ARSLAN - İstanbul DHA

Geçtiğimiz günlerde Ergenekon Davası'ndan tahliye edilen gazeteciler Tuncay Özkan ve Merdan Yanardağ, bugün Basın Konseyi'ni ziyaret etti. İki gazeteci, Ergenekon Davası sürecinde yaşadıklarını anlatarak, konsey üyeleri ile sohbet ettiler.

Tuncay Özkan, henüz beraat etmediklerini vurgulayarak, Bizi siyaseten toplumun tansiyonunu düşürmek için kullanıyorlar. Yarın Allah korusun bu vicdansızlar bir sabaha karşı yine gelebilirler. Temel sorunumuz ülkede hukuk güvenliğini sağlayabilmek dedi.

Özkan, savcılık ifadesi sürecinde yaşadıklarına da değinerek, Savcı Zekeriya Öz'ün ifade alınma sürecinde uyukladığını söyledi. Tuncay Özkan, Bu savcılık makamı inanılmaz bir şey. 23'ünde evimden aldılar. 4 gün boyunca nezarette sidik kokan bir battaniye ile yatmaya zorladılar. Ceketimi çıkardım, boynumun altına koydum. Öyle yattım. Polis ve savcılık makamı, bu öyle bir kadro ki, bunlar her şeye düşman. 5. gün savcıya geldik. İçeri girdiğimde manzara şudur Bir savcı, arkasında 300 tane puro kutusu. Elinde bir puro ve kırmızı büyük bir kehribar tespih. ve ayağını altına almış. Bana 'Sen mi geldin' dedi. Ben ifademi yazdırırken, bu adam elinde puro, kafasını puro kutularına dayayarak horladı dedi.

ONLAR BASIN KURBANLARI

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de, Tuncay Özkan ve Merdan Yanardağ'ın aslında basın kurbanları olarak tanımlanması gerektiğini belirtti. Türenç, Sonuçta geldiğimiz bu nokta, bu süreçte, bütün amacı sansür ve oto sansürün Türk milletine, yönetime, bütün zihniyetlere yerleştirilmesiydi. Sansür ve otosansür bugün Türkiye'de başarıldı. Geldiğimiz nokta bu. Bu süreçte iki tane kurban yanımızda sadece. Daha çok sayıda kurbanımız var. İçeride olanlar var. Onların da kurtarılması için çaba devam edecek. 6 yıldır baskı altında kalan Türk basını, bunun mücadelesini vermeye yemin etmiştir. ve devam edeceğiz bu yolda şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuncay Özkan ve Merdan Yanardağ'dan Basın Konseyi'ne Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement