Tunceli Baro Başkanı'na Verilen Hapis Cezası - Son Dakika
Yerel

Tunceli Baro Başkanı'na Verilen Hapis Cezası

Tunceli Baro Başkanı\'na Verilen Hapis Cezası

Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe’ye "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

22.01.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe'ye "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Tunceli Barosu toplantı salonunda düzenlenen toplantıda grup adına basın açıklamasını okuyan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Ergin Doğru, Baro Başkanı Yeşiltepe'nin cezalandırılmasına gerekçe sayılan tüm eylemlerin Tunceli halkı tarafından sık sık dile getirilen demokratik talepler ve gerçekleştirilen eylemler olduğunu savundu.

Yeşiltepe'ye verilen cezanın Tunceli halkı ve kendileri tarafından asla kabul edilmeyeceğini ve karar bozuluncaya kadar çeşitli eylemler yapacaklarını ifade eden Doğru, şunları söyledi:

"Avukat Uğur Yeşiltepe ile ilgili Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar, bu ülkede gerçek anlamda hukuk güvenliğinin ve güvencesinin kalmadığını, hukuku savunanların dahi güvencesinin olmadığını ortaya koymuştur. Bu son derece tehlikeli ve endişe verici bir durumdur. Avukata, üstelik baro başkanı olan bir hukuk insanına, mesleki faaliyetlerinden ötürü örgüt üyeliğinden ağır cezanın verilmesi siyaset kurumları olarak tarafımızdan asla kabul edilmez olarak değerlendirilmektedir. Bu kapsamda verilen ceza kararının bozulmasını ve ortadan kaldırılması öncelikli talebimizdir."

Barış ve çözüm sürecinden bahsedildiği bir dönemde bu tür uygulamaların kabul edilemeyeceğini dile getiren Doğru, "Baro başkanına verilen bu cezanın bir an evvel bozulmasını ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" dedi. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli Baro Başkanı'na Verilen Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement