Tunceli Baro Başkanı Yeşiltepe'nin Yargıtayca Onanan Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Tunceli Baro Başkanı Yeşiltepe'nin Yargıtayca Onanan Hapis Cezası

Türkiye Barolar Birliği ve bazı baro başkanlarınca yapılan açıklama: "Hukuk güvenliğinin kalmadığı bir ortamda, bir baro başkanının mesleki faaliyetleri sebebiyle mahkum edilmesi ve temyiz inceleme süreci kaygılarımızı artırmaktadır" "Bu durumu kabul etmiyor ve hukuksuzluğun giderilmesini talep.

20.01.2015 17:18

Türkiye Barolar Birliği ve bazı baro başkanlarınca yapılan açıklamada, Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe'nin Yargıtayca onanan hapis cezasına ilişkin, "Hukuk güvenliğinin kalmadığı bir ortamda, bir baro başkanının mesleki faaliyetleri sebebiyle mahkum edilmesi ve temyiz inceleme süreci kaygılarımızı artırmaktadır. Bu durumu kabul etmiyor ve hukuksuzluğun giderilmesini talep ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bazı illerin baro başkanlarının imzasıyla yapılan açıklamada, Yeşiltepe'nin yasa dışı örgüt üyeliğinden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesince onanması değerlendirildi.

Hukuk devleti ve güvenliğinin, demokrasinin temelini teşkil ettiği belirtilen açıklamada, avukatın, yurttaşların hak ve özgürlüklerinin korunmasıyla hak ihlallerinin giderilmesinin güvencesi olduğu vurgulandı.

Avukatın kendisinin, hukuk güvenliği içinde olmadığı takdirde hiçbir yurttaşın hukuk güvenliğinden söz edilemeyeceği öne sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bir avukatın mesleki faaliyetleri sebebiyle soyut ve varsayıma dayalı olarak suçlanıp mahkum edilmesi, savunmaya yönelik bir gözdağı ve baskı oluşturmaktadır. Bu çerçevede Tunceli Barosu Başkanı Yeşiltepe'nin mesleki faaliyetleri sebebiyle, soyut ve varsayıma dayalı gerekçelerle 6 yıl 3 ay gibi ağır bir biçimde cezalandırılması savunma hakkı adına bizleri büyük bir endişeye sevk etmiştir. Bu durum kabul edilemez. Bunun yanı sıra temyiz incelemesinde de zaten yapısı ve kararları tartışmalı olan Yargıtay 9. Ceza Dairesinin, tam da HSYK'nın yaptığı yeni atamalar öncesinde, diğer birçok dosya gibi alelacele bu kararı da onaması, kuşku ve endişelerimizi artırmaktadır. Oysa yargı hiçbir gücün veya yapının elinde olamaz ve hakimler belirli bir mensubiyet saikiyle hareket edemezler. Böyle bir durumda hiç kimsenin hukuk güvenliğinden söz edilemez."

"Hukuk güvenliğinin kalmadığı bir ortamda, bir baro başkanının mesleki faaliyetleri sebebiyle mahkum edilmesi ve temyiz inceleme süreci kaygılarımızı artırmaktadır. Bu durumu kabul etmiyor ve hukuksuzluğun giderilmesini talep ediyoruz" ifadesi kullanılan açıklamada, Yeşiltepe'nin yanında yer alındığı ve sürecin takip edileceği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli Baro Başkanı Yeşiltepe'nin Yargıtayca Onanan Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement