Tunceli'de Baraj, Hes ve Madenler Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Baraj, Hes ve Madenler Protesto Edildi

Tunceli\'de Baraj, Hes ve Madenler Protesto Edildi

Tunceli’de yapımı planlanan baraj, HES ve madenler protesto edildi.

03.08.2014 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de yapımı planlanan baraj, HES ve madenler protesto edildi.

14. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin son gününde Seyit Rıza Meydanı'nda bir araya gelen aralarında Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ve şarkıcı Ferhat Tunç'un da bulunduğu kalabalık, baraj, HES ve madencilik faaliyetlerini protesto etti. "Bize hayat veren bu topraklara biz de bir hayat borçluyuz, doğamızın talanına izin vermeyeceğiz" yazılı pankart taşıyan grup, slogan atarak 5 kilometre uzaklıktaki Munzur Vadisi Milli Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca çevrede bulunan vatandaşlar da eylemcilere destek verdi. Milli Park girişinde yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu tarafından baraj ve HES'ler için alınan üstün kamu yararı kararı protesto edildi. Üstün kamu yararı kararının kendileri için yok hükmünde olduğunu belirten Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, kararı temsil eden kağıt parçasını Munzur Nehri'ne bıraktı.

Açıklamanın ardından dönüş yolunda vatandaşlar, Tunceli- Ovacık Karayolu'nda 5 kilometrelik halay oluşturdu. Alkış, slogan ve halaylarla baraj ve HES'leri protesto eden grup, eylemlerini Seyit Rıza Meydanı'nda sona erdirdi.

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yapımı planlanan 4 baraj ve 6 HES projesi bulunuyor. Kent genelinde toplam 26 baraj ve HES'in yapımı planlanırken, 145 şirkete de madencilik arama ruhsatı verildi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Baraj, Hes ve Madenler Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement