Tunceli'de Dhf Üyelerinin Tutuklanmalarına Tepki Eylemi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Dhf Üyelerinin Tutuklanmalarına Tepki Eylemi

Tunceli\'de Dhf Üyelerinin Tutuklanmalarına Tepki Eylemi

Tunceli'de DHF üyelerinin tutuklanmalarına tepki eylemiTunceli'nin Hozat İlçesi'nde Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) üyesi 7 kişinin gözaltına alınmasından sonra, 5'nin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmaların, bir grup yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

28.04.2016 21:27

Tunceli'de DHF üyelerinin tutuklanmalarına tepki eylemi

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) üyesi 7 kişinin gözaltına alınmasından sonra, 5'nin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmaların, bir grup yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) üyeleri 7 kişi, Hozat İlçesi'ndeki bir derneğe yaptıkları ziyaret sırasında yaşanan bir tartışma sonrası polis tarafından gözaltına alınarak, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmaları, DHF üyelerince basın açıklaması yapılarak protesto edildi.

Sanat Sokağı'nda bir araya gelen DHF üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Ali Tatar, arkadaşlarının suçsuz olduklarını söyledi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

VALİLİKTEN GÖZALTI AÇIKLAMASI

Öte yandan, Tunceli Valiliği, Hozat İlçesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan DHF üyelerinin suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olmak suçundan tutuklandıkları belirtilerek, şu açıklamada bulundu '24 Nisan 2016 günü Hozat İlçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Hozat Kültür ve Dayanışma Derneğinde çıkan kavga olayında yapılan çalışmalar sonucu 5 şahıs hakkında 27 Nisan 2016 günü 'Suç İşlemek Amacı ile Kurulan Silahlı Örgüte Üye Olmak suçundan mahkemece tutuklama kararı verilmiş, 2 şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Dhf Üyelerinin Tutuklanmalarına Tepki Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement