Tunceli'de Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Fetö/pdy Operasyonu

Tunceli’de darbe kalkışmasıyla ilgisi bulunduğu ileri sürülen çok sayıda asker ve polis açığa alındı.

19.07.2016 18:54

Tunceli'de darbe kalkışmasıyla ilgisi bulunduğu ileri sürülen çok sayıda asker ve polis açığa alındı. FETÖ/PDY ile ilgisi bulunduğu iddia edilen 7 hakim ve 3 savcı da tutuklandı.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, darbe girişimi sonunda başlatılan adli ve idari işlemler çerçevesinde tutuklanan, açığa alınan asker, emniyet ve adli personele ilişkin bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, "15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe kalkışması; halkımızın demokrasiye ve hukuka sahip çıkması sonucunda akamete uğratılmıştır. İllegal yapılanma mensubu darbeciler etkisiz hale getirilmiş olup, hukuk sistemimiz içinde gerekli işlemler tesis edilmektedir. Olay sonrası darbeciler ve onların uzantıları hakkında gerek adli yönden, gerekse de idari yönden, bazı kararlar ilgili birimlerce süratle alınmaktadır. İlimizde darbe girişimi ile ilgili gerekli tedbirler alınmakta, adli ve idari işlemler kararlık ve süratle ilerlemektedir" denİLdi.

İL JANDARMA KOMUTANI DA AÇIĞA ALINDI

Tunceli'de yürütülen soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanı Kurmay Pilot Albay Atilla Tamer de açığa alındı. Valilik tarafından yapılan tutuklanan ve açığa alınan personele ilişkin şu detaylara yer verildi:

"Askeri personelden 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü tutuklanmıştır. 1 kurmay yarbay, 1 yüzbaşı tutuklanmış, 1 binbaşı hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. 1 kurmay albay ve 1 kurmay yarbay gözaltına alınmıştır. 1 yarbay ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. 1 jandarma astsubay mahkemece serbest bırakılmıştır. Açığa alınanlar, 1 jandarma pilot kurmay albay, 1 jandarma kurmay albay, 1 jandarma kurmay binbaşı, 1 jandarma maliye yüzbaşı, 2 jandarma üsteğmen, 1 jandarma tabip üsteğmen, 2 jandarma astsubay çavuş, 1 uzman jandarma çavuş açığa alınmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü personelinden 1 ikinci sınıf emniyet müdürü, 2 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 3 emniyet amiri, 3 başkomiser, 7 komiser, 15 komiser yardımcısı, 3 baş polis memuru, 41 polis memuru açığa alınmış, açığa alınan personelden 1 emniyet amiri hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 komiser yardımcısı gözaltına alınmış, ayrıca 5 polis memuru hakkında suç duyurusu üzerine adli ve idari tahkikata başlanmıştır. Adli personelden 7 hakim ve 3 savcı tutuklanmış, izinde olan bir hakim Burdur'da teslim olmuş ve tutuklanmıştır." - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement