Tunceli'de Minibüsçüler Cezaları Protesto İçin Yol Kapattı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Minibüsçüler Cezaları Protesto İçin Yol Kapattı

Tunceli\'de Minibüsçüler Cezaları Protesto İçin Yol Kapattı

Tunceli'de minibüsçüler cezaları protesto için yol kapattı Tunceli'de kent merkezi ile Tunceli Üniversitesi arasında şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs sahipleri, trafik polislerinin kendilerine haksız ceza kesildiğini gerekçe göstererek, Tunceli- Elazığ karayolunu trafiğe kapattı.

16.04.2015 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de minibüsçüler cezaları protesto için yol kapattı

Tunceli'de kent merkezi ile Tunceli Üniversitesi arasında şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs sahipleri, trafik polislerinin kendilerine haksız ceza kesildiğini gerekçe göstererek, Tunceli- Elazığ karayolunu trafiğe kapattı. Yaklaşık bir saat kapalı kalan yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Tunceli kent merkezi ile Aktuluk Mahallesi'ndeki Tunceli Üniversitesi arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs sürücü ve sahipleri her gün en az 10 minibüse trafik ekipleri tarafından haksız ceza kesildiğini iddia ederek, Tunceli- Elazığ karayolunu Atatürk Mahallesi'nde valilik binası yakınlarında çift yönlü trafiğe kapattı.

Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ile görüşen minibüsçüler, sorunun çözümü konusunda söz aldıktan sonra eylemlerini bir saat sonra sonlandırdı. Eylem nedeniyle karayolunda uzun araç konvoyu oluştu.

Aktuluk Hattı Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Serdar Gelmez, her gün kendilerine en az 80 ile 300 lira arasında trafik cezaları kesildiğini söyledi. Gelmez, "İlk başlarda 7-8 arkadaşımıza trafik cezası yazıldı. Biz bunu rutin bir trafik kontrolü olarak algıladık. Ama baktık son günlerde her gün, en az 8-10 arkadaşımıza ceza yazılmaya başlandı. Biz de bunun rutin trafik kontrolü olmadığını anladık. İlk başta 80 lira ceza kesiyorlardı, şimdi 300 liraya kadar ceza kesmeye başladılar. Günlük kazandığımız 70-80 lira ve günlük 80 ya da 300 lira ceza yiyoruz. Bu uygulama dünyanın neresinde var?" dedi.

Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Ekinci de, minibüslere kesilen cezalar nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ve bazı arkadaşlarının sınavı kaçırdıklarını belirterek, "Burada minibüsçü arkadaşların bir suçu yok. Bu durumu biz onlara yaşatıyoruz. Arkadaşlarımız araç sayısı yetersiz olduğundan, okula gitmek için ayakta biniyorlar ve sınavlarına ve derslerine yetişmek istiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Minibüsçüler Cezaları Protesto İçin Yol Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • dersim filozofu: Sinav zamani mecbur araya yolcu binenecek sinavlarini mi kacirsinlar 10 0 Yanıtla
  • huseyin: Tunceli bu ülkenin şehri değil gibi davranıyorlar zaten her yerde bize tepki gösteriyorlar 8 0 Yanıtla
  • Mehmet: Yazık günah ya bu arkadaşlara herkes evine bir parça ekmek götürme derdinde türkiyenin her tarafında ara yolcu taşınıyor kaldıki bu insanlar bildigim kadarıyla belediyeye çok yüksek kiralar ödüyorlarmış yani her taraftan magdurlar allah yardımcınız olsun 7 0 Yanıtla
  • can: Deli Veli kardeş chp ne yaptı diyorsun bu zamana kadar doğru hiç bir şey yapmadı ama hdp ne yapacak kan ve gözyaşlarından başka ben sana mhp yi de övmüyorum çünkü o da türkiye partisi değil asla oy vermem ama hdp de türkiye partisi değil 1 1 Yanıtla

Advertisement