Tunceli'de Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı

Tunceli\'de Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı

Tunceli’de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi (TARSİM) toplantısı gerçekleştirildi.

11.03.2015 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi (TARSİM) toplantısı gerçekleştirildi.

Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak ve çiftçiler katıldı. TARSİM toplantısında konuşan Tunceli Valisi Osman Kaymak, ilde 9 aydan bu yana görev yaptığını belirterek, "Bizler bütün kurumlarımızla Tunceli halkının huzur ve mutluluğu için çalışıyoruz. Ben de Bayburtlu köylü bir ailenin çocuğuyum ve fakülte son sınıfa kadar da köyde tarlada çalıştım. O anlamda yaşadığınız sıkıntı ve zorlukları iyi biliyorum" dedi.

Kentte hükümetin de desteğiyle önemli projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerinin altını çizen Vali Kaymak, "Gerek kışla binasının Dersim kent müzesi olması, gerek inanç yerlerinin yollarının yapılması, gerekse de köy ve yayla yollarının yapılması konusunda önemli çalışmalar sürüyor. Tunceli, organik tarım başta olmak üzere tarım ve hayvancılığa son derece müsait bir kent. Hükümetimizin tarım ve hayvancılık yatırımları konusunda ciddi hibe destekleri var. Bütün bunlardan iyi istifade etmek gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda aslolanın çözüm ve barış sürecinin kalıcı olması olduğunu dile getiren Tunceli Valisi Osman Kaymak, "Çözüm sürecinin kalıcı olması durumunda Tunceli kabuğunu kıracak, büyük açılım ve atılımlar gerçekleştirecektir. Gerek Tuncelili iş adamları, esnaflar, üreticiler barışın kalıcı olmasıyla daha çok üretecektir. Bunun için barışın kalıcı olması için herkesin gayret sarf etmesi gerekiyor. Bütün köylerimizde, yollarımızda insanlarımız rahat bir şekilde dolaşsın gezsin, üretsin ve paylaşsın istiyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya ise, "Son yıllarda daha fazla hissedilen küresel ısınma ve sera etkisi sonucu meteorolojik karakterli doğal afetlerin sayı ve şiddetlerinde önemli artışlar olduğu gözlemlenmektedir. Bu artış oranından birinci derecede etkilenen tarım sektörü olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle tarımsal üretimin güvence altına alınması, doğal afetlerden doğacak zarar riskinin en aza indirilmesi için tarım sigortası yaptırılması günümüz koşullarında büyük önem arz etmektedir" dedi.

Tunceli'de tarım sigortası yapılması konusunda istenen sonucu henüz elde edemediklerini belirten Kaya, bu konudaki çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, tarım sigortaları ve desteklemeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantı, çiftçilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement