Tunceli'deki Saldırıda Can Kaybı Nasıl Önlendi? - Son Dakika
Güncel

Tunceli'deki Saldırıda Can Kaybı Nasıl Önlendi?

Tunceli'de teröristlerce adliye lojmanlarına dün bombalı araçla düzenlenen saldırıda can kaybı olmamasında, konutun önüne çekilen çelikle güçlendirilmiş duvar etkili oldu.

14.06.2016 12:49  Güncelleme: 14:00

Teröristler, Ovacık ilçesinde teröristlerce adliye lojmanlarına dün bombalı araçla saldırıda bulunmuştu. Saldırıda can kaybı yaşanmamasında, konut ve civarında alınan güvenlik önlemleri etkili oldu.

2012'DEKİ SALDIRIDA BAŞSAVCI ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü mensuplarınca dün bomba yüklü araçla saldırı düzenlenen Kandolar Mahallesi'ndeki adliye lojmanlarında 19 Eylül 2012'de Başsavcı Murat Uzun teröristlerce uğradığı silahlı saldırıda şehit olmuştu.

3 METRE YÜKSEKLİĞİNDE ÇELİKLE GÜÇLENDİRİLMİŞ BETON DUVAR ÇEKİLMİŞTİ

Olayın ardından bir dizi önlemi hayata geçiren güvenlik birimleri, 6 ailenin kaldığı lojmanları her türlü saldırıya karşı koruyabilmek için konutun önüne yaklaşık 3 metre yüksekliğinde çelikle güçlendirilmiş beton duvar çekmişti.

DİRENÇLİ NÖBET KULÜBESİ YERLEŞTİRİLMİŞTİ

Binanın önündeki beton duvarın üzerine ayrıca 3 katın önünü kapatacak şekilde 7 metre yüksekliğinde kafes tel çekilerek roketatar ve bombalı saldırılara karşı önlem alınmıştı. Binanın giriş ve çıkışlarını kontrol etmek için bombalı, roketatarlı ve uzun namlulu silahlara karşı dirençli nöbet kulübesi yerleştirilmişti.

TÜM CAMLAR KURŞUN GEÇİRMEZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Lojmanda kısa bir süre önce de tüm camlar kurşun geçirmez hale getirilmişti.

Lojmanlara yönelik dünkü saldırıda alınan bu önlemlerin hayat kurtardığı belirtildi.

2'Sİ POLİS 9 KİŞİ YARALANMIŞTI

Öte yandan, saldırıdan önce teröristlerce gasbedilerek bomba yüklenen aracın, Tunceli'de bilgisayar ve güvenlik kamera sistemleri kurulumu yapan bir iş yerine ait olduğu, olay günü adliye lojmanları güvenlik kameralarını bakım, onarım ve kontrole gittiği iddia edildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca yaklaşık 300 kilogram el yapımı patlayıcı yerleştirilen araçla dün adliye lojmanlarına düzenlenen saldırıda 2'si polis 9 kişi yaralanmıştı.

Tunceli\'deki Saldırıda Can Kaybı Nasıl Önlendi?
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'deki Saldırıda Can Kaybı Nasıl Önlendi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement