Tunceli Valiliği: Munzur Vadisinde Hiçbir HES Projesi Yoktur - Son Dakika
Güncel

Tunceli Valiliği: Munzur Vadisinde Hiçbir HES Projesi Yoktur

Tunceli Valiliği: Munzur Vadisinde Hiçbir HES Projesi Yoktur

Tunceli'de sık sık gündeme gelen ve halkın tepki gösterdiği HES'lerle ilgili Tunceli Valiliği, Munzur Vadisinde HES projesi olmadığını açıkladı.

19.01.2015 14:45  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de sık sık gündeme gelen ve halkın tepki gösterdiği HES'lerle ilgili Tunceli Valiliği, Munzur Vadisi'nde HES projesi olmadığını açıkladı. Antalya'da yaşayan Tuncelili Türkan Aktaş'a Tunceli Valiliği'nin verdiği cevap yazısında, Munzur Vadisi Milli Parkı içerisinde herhangi bir HES projesinin olmadığı belirtildi.

Antalya'da yaşayan Tuncelili Türkan Aktaş, 09.12.2014 tarihinde Tunceli Valiliği'ne dilekçe ile bir yazı yazarak, Munzur Vadisi içinde herhangi bir HES faaliyeti olup olmadığını sordu. Tunceli Valiliği de, 23.12.2014 tarihinde, Vali Yardımcısı Olgun Öner imzasıyla Türkan Aktaş'a verdiği cevapta, Munzur Vadisi Milli Parkı içerisinde herhangi bir HES projesi ve faaliyetinin olmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Munzur Vadisi Mili Parkları sınırları içersinde yapımı planlanan her türlü HES faaliyeti hakkında hukuki işlem başlatılması, faaliyetlerin sonlandırılması ve bilgi edinme yasası çerçevesinde tarafınıza bilgi verilmesi istenmektedir. İlimiz Munzur Vadisi Milli Parkı sahası içersinde gerçekleştirilmesi planlanan Kaletepe Barajı ve HES, Konaktepe1 Barajı ve HES, Konaktepe2 Barajı ve HES ile Bozkaya Barajı ve HES projeleri ile ilgili herhangi bir faaliyet bulunmamaktadır. Avukat Özgür Ulaş Kaplan tarafından açılan Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi 2012/736 esas nolu, 2014/1108 karar nolu dava ile Konaktepe1 Barajı ve HES, Konaktepe2 Barajı ve HES ve Ankara 8'inci İdare Mahkemesi 2012/419 esas nolu, 2012/1687 karar nolu dava ile Bozkaya Barajı ve HES projeleri ile ilgili inşaatlarının durdurulması ve baraj projelerin iptali istenmiştir. Söz konusu davalar sonucunda mahkemece projelere ÇED raporu alınmadığından, dava konusu işlemlerin iptali kararı verilmiştir. Bahsi geçen iptal kararı ile şikayet dilekçenizde talep ettiğiniz hususlar mahkemece karara bağlanmış olduğundan, Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisinde yukarıda anılan baraj ve HES projeleri gerçekleşmemektedir." - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Valiliği: Munzur Vadisinde Hiçbir HES Projesi Yoktur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement