Türçe Olimpiyatları Niğde'de Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Türçe Olimpiyatları Niğde'de Düzenlenecek

Türçe Olimpiyatları Niğde\'de Düzenlenecek

Niğde tarihinin en büyük organizasyonuna şahit oluyor.

06.06.2013 13:55

Niğde tarihinin en büyük organizasyonuna şahit oluyor. Bu yıl 11.si düzenlenen ve 140 ülkeden 2000 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatlarının Niğde organizasyonu tasarısı oluşturuldu.

Niğde'de yapılacak Türkçe Olimpiyatları hakkında açıklama yapan Komite şunları dedi; "11 Haziran Salı günü Niğde 5 Şubat şehir stadyumunda yapılacak olan gösterinin ve öğrencilerin ağırlanmasına ait programlar yapıldı. Gelecek olan öğrencilerin 10 Haziran gecesi konaklayacakları Çiftehan Termal Otele yerleşmeleri ve 11 Haziran günü Niğde'ye doğru yola çıkacakları planlandı. Öğle saatlerinde Valilik önünde karşılanacak öğrenciler Grand ve Nahita Otellerine yerleştirilecek. 15.00'da Niğde Valisi Alim Barut tarafından verilecek yemeğe katılacak öğrenciler yemek sonrası program saatine kadar dinlenecek. 11 Haziran Salı günü saat 20.30 da başlayacak Türkçe olimpiyatları gösterisinde 105 öğrenci de sahne alacak. Yaklaşık 20 bine yakın bir katılım bekleyen Olimpiyat komitesi Stadı doldurmaya çalışacak. Program sonrası programın ana sponsoru olan Niğde Belediyesi Belediye Başkanı Faruk Akdoğan öğrencilerle bir araya gelecek ve Niğde'ye has lezzetlerden oluşan bir sofrada öğrencilere ikramda bulunacak. Yapılan ikramın ardından kalacağı otellere yerleştirilecek çocuklar 12 Haziran sabahı başta Niğde Valiliği ve Belediye Başkanlığı olmak üzere bütün resmi kurum ve kuruluşları ziyaret edecek. Öğrenciler Protokol ziyaretlerinin ardından Niğde gezisini tamamlayarak İstanbul'a doğru yola çıkacak.

Niğde olimpiyat ekibi yapılacak organizasyonun sadece kendileri için olmayıp Niğde için büyük bir önem taşıdığını belirtirken diğer illerden de misafir ağırlayacaklarını söyledi. Çalışmaların büyük çoğunluğunun tamamlandığına da vurgu yapan heyet artık halkın katılımını bekleyeceğiz dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türçe Olimpiyatları Niğde'de Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement