Turgutlu 2. Yörük Şenliği - Son Dakika
Yerel

Turgutlu 2. Yörük Şenliği

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle 2. kez düzenlenen Yörük Şenliği, mehter takımı öncülüğünde kortej yürüyüşüyle başladı.

04.10.2015 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle 2. kez düzenlenen Yörük Şenliği, mehter takımı öncülüğünde kortej yürüyüşüyle başladı.

Koza Pazarı'ndan başlayarak Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden yürüyüşe Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Turgutlu çevresinden gelen Yörükler katıldı.

Yörükler Irlamaç Vadisine kadar gerçekleştirilen yürüyüşte yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu.

Amfi Tiyatro'da devam eden etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından şehitler için Kur'an tilaveti okundu.

Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mestan Avşar, "Amacımız atamızdan gelen yörük ve Türkmen geleneklerini, örf ve adetlerini yaşatmak ve geleceğimiz olan gençlerimize aktarmak ve bütün Yörükleri ve Türkmenleri bir araya toplamak. İnşallah yörük ve Türkmenlerin yeniden bir olma, diri olma, birlik ve beraberlik içinde yaşama ateşiyle Allah izin verirse birlikte çok işler başaracağız" diye konuştu.

Irlamaz Vadisi'nde kurulu olan yörük çadırlarında katılımcılara, yöresel yemekler ikram edildi, Yörüklere ait eserler sergilendi. Şenlikte keşkek, topalak ikramı yapılırken, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turgutlu 2. Yörük Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement