Kadın Arkadaşını Bıçaklayan, Kızını da Öldüren Sanığın Yargılaması Başladı - Son Dakika
Güncel

Kadın Arkadaşını Bıçaklayan, Kızını da Öldüren Sanığın Yargılaması Başladı

Kadın Arkadaşını Bıçaklayan, Kızını da Öldüren Sanığın Yargılaması Başladı

Kadın arkadaşını bıçaklayan, 25 yaşındaki kızını da kavgayı ayırmaya çalışırken bıçaklayarak öldüren M.D.'nin ağırlaştırılmış mühebbet istemiyle yargılaması başladı.

28.01.2016 18:23  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, evine konuşmak için gittiği kadın arkadaşı 47 yaşındaki Gülay Tok'u yaralayan, aynı bıçakla onun kızı 25 yaşındaki Betül Erkenci'yi de öldüren M.D. ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Anne Gülay Tok, Kadın Cinayetlerini Durdurcağız Platformu'nun da izlediği duruşmanın çıkışında gözyaşı döküp, sanığa en ağır cezanın verilmesini istedi.

KAVGAYI AYIRMAYA ÇALIŞIRKEN ÖLDÜ

Fabrikalarda geçici işlerde çalışan 47 yaşındaki M.D., geçen 22 Eylül'de, kadın arkadaşı G.T. ile konuşmak için Acarlar Mahallesi, Şehit Bekçi Ali Karakuzu Sokak'taki evine gitti. İddiaya göre, G.T.'nin başka biriyle ikinci evliliğini yapmak istemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. G.T.'nin kızı Betül Erkenci araya girerek kavgayı önlemek istedi.

ERKENCİ'NİN BOĞAZINI KESTİ

Bunun üzerine sinirlenen M.D., yanında getirdiği bıçakla Erkenci'yi boğazını keserek öldürdü. G.T.'yi de vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla ağır yaralayan M.D. kaçtı. Ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan G.T. tedaviye alınırken, olayın ardından kaçan M.D., 5 saat sonra saklandığı Irlamaz Vadisi'nde polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen M.D. tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

Hakkında Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan M.D., bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık M.D., mağdur davacı G.T., tanıklar katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durdurcağız Platformu üyeleri de izledi.

BIÇAĞIN ÜZERİNE DÜŞEREK ÖLDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

Sanık M.D., duruşmada kendisine yöneltilen suçmaları kabul etmeyip, "Kimseyi öldürmedim. Maktül Betül Erkenci, bıçağın üzerine düşerek öldü. Çıkan tartışmada annesi G.T.'yi ise yaraladım" dediği öğrenildi. Olayda kızı ölen, kendisi de yaralı olarak kurtulan G.T. ise sanık M.D.'ye en ağır cezanın verilmesini istedi. Duruşmada 3 tanığın da ifadelerine başvuruldu. Ardından, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilip, duruşma ertelendi.

ACILI ANNE: ALLAH ONUN DA CİĞERİNİ YAKSIN

Mahkeme çıkışı gözyaşlarıyla açıklama yapan anne Gülay Tok, "Allah da onu ciğerinden yaksın, benim ciğerimi yaktı. Kızımı boğazından vurarak öldürdü, kızımın hiç bir suçu ve günahı yoktu. Dilerim Allah'tan onun ailesi de bu acıyı yaşasın. O benim ciğerimi yaktı, onunki de, ailesininki de yansın" diyerek gözyaşı döktü.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ ÜYELERİ

Mahkeme çıkışı adliye önünde basın açıklaması yapan Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, "Betül kardeşimizin katili tıpkı diğer kadın katilleri gibi ceza indiriminden yararlanmak için ilk duruşmada yalanlar söyledi. Kadın cinayetlerinde indirim uygulandığı sürece bütün kadın katilleri bu uygulamadan cesaret alacak ve az önceki duruşma olduğu gibi akla hayale gelmeyecek yalanlarla ceza indirimlerinden yararlanmaya çalışıyorlar. Bizler kadın cinayetlerini takip ediyoruz ve indirim almamalarını sağlıyoruz ancak bizler bunun yasal güvence altına alınmasını istiyoruz. Kaybettiğimiz kadın kardeşlerimizin ailelerinin de desteğiyle bu mücadelemiz devam edecek" dedi.

2015'DE 303 KADIN CİNAYETİ

Turgutlu CHP Kadın Kolları Başkanı Burçin Çibel de, platform adına yaptığı basın açıklamasında, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak hazırladığımız rapora göre 2015 yılında 303 kadın kardeşimizi kadın cinayetleri sonucunda kaybettik. Bu durum bize kadın cinayetlerinin durmadığını ve giderek arttığını gösteriyor." dedi.

"İYİ HAL, AŞIRI SEVGİ GİBİ İNDİRİMLER KABUL EDİLEMEZ"

Çibel açıklamalarına şöyle devam etti: "Kadın katillerine verilen iyi hal, aşırı sevgi, saygın tutum, haksız fiil, pişmanlık adı altında indirimler asla kabul edilemez. Bu indirimlerin kadın cinayetlerinde uygulanmaması için mücade ediyoruz. Ancak bu durumun mecliste gündeme gelmesi ve bunun kanunlaştırılmasını istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz.

25 yaşındayken hayatını kaybeden Betül Erkenci

Diyanet'in açıklamaları kadın cinayetlerinin, kadına yönelik şiddetin ve cinsel saldırıların artmasına yol açıyor. Betül kardeşimiz için adalet arayışımızın süreceğini, katile hiç bir indirim uygulanmadan en ağır ceza verilene kadar davanın takipçisi olduğumuzu buradan bir kez daha belirtiyoruz. Tek bir kadın kardeşimizin öldürülmediği, eşit, özgür ve insanca yaşadığı günleri kurana dek mücadelemize devam edeceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadın Arkadaşını Bıçaklayan, Kızını da Öldüren Sanığın Yargılaması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • yrmcu: Tabi ki siddete karsiyiz.. Kadin toplumun temel taşıdır.. En güzel şartlarda yasamalidir.. Ama senin ne işin var bu tip insanlar la teyze... Adamın yüzünden hayir yok... Degdimi şimdi yani... 7 1 Yanıtla
  • Belemir: Bunun gibilerini devlet hala besliyor bunun gibileri yasamayı bile haketmiyor 2 0 Yanıtla
  • ORTA YOL .: KIZI İÇİN BIÇAĞIN ÜZERİNE DÜŞTÜ DEMİŞ .TÜRKÇEDE YALANIN BATSIN YALANINI YİYİM TABİRLERİ BÖYLELERİ İÇİN SÖYLENMİŞ DEYİMLERDİR .SANKİ YARGIÇLAR BUNUN İFADESİNİ YUTACAKLAR KARŞINDAKİNİ ENAYİ YERİNE KOYMANIN NE ALEMİ VAR BAY KATİL . 1 0 Yanıtla

Advertisement