Turhal ve Erbaa'da Sarıkamış Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Turhal ve Erbaa'da Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla Tokat'ın Erbaa ve Turhal ilçelerinde "Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü" düzenlendi.

03.01.2016 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla Tokat'ın Erbaa ve Turhal ilçelerinde "Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü" düzenlendi.

İlçe stadyumu önünde toplanan yaklaşık 500 vatandaş, Gazi Bulvarında üzerinden başlayarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ne Mutlu Türküm Diyene" şeklinde attıkları sloganlarla Erbaa Şehitliği'ne kadar yürüdü.

Şehitlikteki programda Kuran okundu, şehitler için dua edildi.

Erbaa Kaymakamı Abdülkadir Demir, burada yaptığı konuşmada, Sarıkaşmışta yaşanan dramı anlattı.

Yürüyüşe gelen konuklara, mercimek çorbası ikram edildi.

Programa, Garnizon Komutanı Binbaşı Nayil Gözütok, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, kurum müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Turhal

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla Turhal ilçesinde de "Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü" düzenlendi.

Mehmet Uzun Spor Salonu önünde toplanan Cumhuriyet Caddesi üzerinden Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi konferans salonunda devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okundu, şehit için Kur'an-ı Kerim okunarak için dua edildi.

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, burada yaptığı konuşmada, yüce değerlerle övgülenmiş, çok köklü bir tarihin olduğunu belirterek "Bu tarihi vadeden kahraman evlatlarımız bize tekrarı yaşanması mümkün olmayan bir hayat bırakmışlardır. Ayrıca çok ağır bir sorumluluğu olan yüce bir emaneti sırtımıza yüklemişlerdir. Üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının kazanılmasını, değerlerimizin korunmasını aslında biz geçmişte yaşadığımız travmatik olaylara borçluyuz" dedi.

Programın ardından vatandaşlara çorba ikram edildi.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yücel Orhan, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlhan Kurtul, Emniyet Müdürü Yüksel Yıldırım, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, kurum müdürleri, daire amirleri, askerler ve askerler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turhal ve Erbaa'da Sarıkamış Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement