Karaman Valisi Murat Koca Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Karaman Valisi Murat Koca Açıklaması

Karaman Valisi Murat Koca Açıklaması

Karaman Valisi Murat Koca, "Son yıllarda turizm için ciddi çalışmalar yapılıyor" dedi.

17.04.2014 16:41  Güncelleme: 14:32

Turizm Haftası kapsamında Karaman'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta tarafından Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra? Cumhuriyet Alanı'ndan Aktekke Kent Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Karaman Valisi Murat Koca, Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, son yıllarda turizm için ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi.

Turizm son yıllarda hızlı bir ivme ile dünyanın önde gelen sektörlerden birisi olma başarısını yakaladığını ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Turizm ülkelerin kalkınmasına katkıda bulunmasının yanı sıra ülkeler arasında etkileşimi artırmak suretiyle dünya barışına da önemli katkılarda da bulunmaktadır. son yıllarda yaşanan ekonomik büyüme turizm alanında çok hızlı gelişmeler yaşanmış, Türkiye dünya turizminde önemli yerlere gelmiştir.  Üzerinde yaşadığımız bu topraklar tarih boyunca insanlığın büyük serüvenine, savaşlara, beylik ve devletlere ev sahipliği yapmıştır. Türkiyemizin yer bir yanına serpilmiş kalıntılar, şehitler, anıtlar ev sahipliğimizin zengin mirasını oluşturmaktadır."

Programda temsili Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe Fermanı okundu, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Turizm Haftası etkinlikleri Konya Askeri Bandosu tarafından verilen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaman Valisi Murat Koca Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement