Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası

Safranbolu ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

15.04.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kazdağlıoğlu Meydanı'ndaki etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Vali Orhan Alimoğlu, turizm kavramının Evliya Çelebi dilinde karşılığının seyahat olduğunu söyledi.

İnsanların dünyayı görme, öğrenme ve anlamak istediğini ifade eden Alimoğlu, şöyle konuştu:

"Ama bir kısım ihtiyacı olmadığı halde, durumu müsait olanlar 'ne var ne yok' dünyada anlamak istiyor. Bunu yaparken de 'nereler var görülmeye değer' diye bununla ilgili bilgi alıyor. Bu tanıtım sözden ziyade hal ile oluyor. Gelen sizin halinizi görüyor, sokağınızı, lokantamızı görüyor ve buna bir not veriyor. Ona göre gittiği zaman da 'şurada şunu gördüm' diyor. İşte en güzel tanıtım bu. Dağıttığımız broşürlerin, gazetelerin, TV'lerin elbette faydası oluyor ama en büyük fayda gelip görenler. Burada bulunan cami, hamam, binalar bunlar bizim değil bizden öncelerden bize kalanlar. Yeni gelenlere yeni yaptıklarımızı da göstermeliyiz. Yeni eser, yeni şehir 'şurayı da görelim' diyecek daha çok şey lazım. Tabiat güzel, vadiler güzel ama insan eseri olarak daha çok şeyler yapmamız lazım."

Konuşmanın ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Vali Alimoğlu, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından ödülleri verildi.

Daha sonra Safranbolu Belediyesi halk oyunları ekibince sunulan gösteri, yabancı turistlerin ilgisini çekti.

Etkinlik, Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi'nde seramik sergisi ve SAKEM Tarihi Çarşı Şubesi'nde fotoğrafçılık sergisi açılmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement