Turizm Haftası - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası

Sorgun ilçesinde, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kentte özgü yemekler, yöresel ürünler, eski tarım ve ev aletleri sergilendi.

20.04.2016 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun ilçesinde, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kentte özgü yemekler, yöresel ürünler, eski tarım ve ev aletleri sergilendi.

Ahmet Uslu Dutluk Parkı'nda düzenlenen programın açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfi İbiş, Turizm Haftası'nın Türkiye genelinde kutlandığını söyledi.

İbiş, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin ekonomik açıdan ülkelere büyük katkılar sağladığını, önceleri sadece tatil ve kültür turizminden söz edilirken, şimdilerde spor turizmi, konferans turizmi yayla turizmi, inanç turizmi gibi turizmlerin de yaygınlaşmaya başladığını belirtti.

Turizm Haftası ile turizm bilincinin geliştirilmesinin amaçlandığını ifade eden İbiş "Turizm değerlerimizi, yerel değerlerimizi, termalimizi ancak turizm ile tanıtabiliriz. Turizmin sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığını, ilimizdeki yayla turizminin, inanç turizminin, yapmış olduğumuz kazılarda çıkan arkeolojik eserlerin, yöresel ürünlerin şehrimizin merkezinde, Sorgun'da ve diğer ilçelerde tanıtmak amacıyla etkinlikler düzenledik. Ancak buradaki etkinlik biraz daha renkli oldu." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci de Turizm Haftası nedeniyle açılan serginin amacının yöresel ürünlerin ve yemeklerin turizme kazandırılması olduğunu dile getirerek, "Bu gün burada yıllar öncesinde yaşamış insanların kullandığı araç gereçler de sergilenerek, hem turizme kazandırılmaya, hem de geçmiş ile gelecek nesiller arasında bir bağ oluşturulmaya çalışılıyor." ifadesini kullandı.

Folklor ekibinin gösterisi sonrası konuklara yöresel lezzetler ikram edildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement