Turizm Haftası etkinlikleri - - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası etkinlikleri -

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

15.04.2014 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan törende konuşan Kırıkkale Vali Yardımcısı Rıfat Ata, dünya genelinde turizm sektöründe yaklaşık 2 trilyon dolar civarında bir harcama yapılmakta, bu paydan ülkeye gelen pay yaklaşık 32 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

Ata, her yıl 35 milyon civarında turistin ülkeyi ziyaret ettiğini, turistlere mutlaka güler yüzlü davarnılması ve onlara iyi hizmet edilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin tarihi ve turistik yönden dünyanın çok önemli merkezlerinden birisi konumunda olduğunu vurgulayan Ata, Hititlerden, Asurlardan, Romalılardan, Bizanslardan, Selçuklulardan, Osmanlıya kadar çeşitli kültürlerin, milletlerin yaşadığı bölgede, çok önemli kültür ve turizm merkezlerinin bulunduğunu söyledi.

İl Kült ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er 'de, turizm potansiyeli yüksek olan Türkiye'de insanları turizm konusunda bilinçli olmalarını sağlamak için her yıl Turizm Haftasını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.

Tören, Kırıkkale Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin 'Memleketimiz' adlı türkü programı ve Pakize Akalınlı Anaokulu öğrencilerinin 'Türkiyem' adlı sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Programa Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Turizm Haftası etkinlikleri -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizm Haftası etkinlikleri - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement