Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Paralel Yapı İktidarın Arka Bahçesi Olan Malum Konfederasyondur - Son Dakika
Güncel

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Paralel Yapı İktidarın Arka Bahçesi Olan Malum Konfederasyondur

Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Paralel Yapı İktidarın Arka Bahçesi Olan Malum Konfederasyondur

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 17 Aralık operasyonlarından sonra çıkan "kamudaki paralel yapı" söylemlerinin bir nebze doğru olduğunu belirterek, "Kamuda ki paralel yapı iktidarın arka bahçesi olan malum konfederasyondur" dedi.

28.04.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, 17 Aralık operasyonlarından sonra çıkan "kamudaki paralel yapı" söylemlerinin bir nebze doğru olduğunu belirterek, "Kamuda ki paralel yapı iktidarın arka bahçesi olan malum konfederasyondur" dedi.

Yokuş İstanbul'da düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Yokuş toplantıda yaptığı konuşmada, toplu sözleşme sürecini hatırlatarak, "Bildiğiniz üzere 2014 ve 2015 yılları için geçerli olacak toplu sözleşme de malum konfederasyon hükümetle sadece 3 oturumda mutabakata vardı. Mutabakata göre 2014 yılı için 123 TL seyyanen zam, 2015 yılı içinse yüzde 3+3 ve enflasyon kadar zamma evet denildi. Malum konfederasyon hükümetin önerdiği zam teklifini kabul etmiş olsaydı memurlarımız bugün daha fazla zam alacaktı. Kısacası matematik bilmeyen konfederasyon memura gol attı, iktidarın arka bahçesi olmasının bedelini de ödemiş oldu" dedi.

-"17 ARALIK OPERASYONLARININ ÖNÜNÜ KAPATTILAR"-

17 Aralık operasyonlarına da değinen Yokuş, "17 Aralık sabahına ülke olarak büyük bir şokla uyandık. Hükümete yönelik rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ülke gündemine bomba gibi düştü. Operasyon sonrası iktidar sahipleri soruşturmaları yürüten hâkim, savcı ve emniyet mensuplarını görevden aldılar. Operasyonları devlet içindeki paralel yapının tasarladığını iddia ettiler. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? İktidar sahipleri görevden almalar yerine, operasyonların önünü açmalı ve aklanmayı tercih etmeliydiler. Maalesef hukukun üstünlüğünü ayaklar altına almayı seçtiler. 17 Aralık operasyonlarının önünü kapattılar" diye konuştu.

-"SÜRGÜNE YOLLATAN MALUM KONFEDERASYONDUR PARALEL YAPI"-

Yokuş, 17 Aralık operasyonlarından sonra çıkan kamudaki paralel yapı söylemlerinin bir nebze doğru olduğunu belirten, "Kamuda ki paralel yapı iktidarın arka bahçesi olan malum konfederasyondur. Sendikal ayrımcılık yapan, memurları bizden olanlar ve olmayanlar diye ötekileştiren, kimlerin müdür olacağına karar vereni kendilerine itaat etmeyenleri sürgüne yollatan malum konfederasyondur paralel yapı. Sadece Türkiye Kamu-Sen üyesi oldukları için çeşitli baskı ve yıldırma politikalarına maruz kalmış yüzlerce mensubumuz bulunmaktadır. Fakat biz bunlar karşısında dik duruşumuzu ve onurlu mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

-"ERDOĞAN'IN YOL ARKADAŞLARI ŞİVAN PERVERLER OLDU"-

Yokuş, Başbakan Erdoğan'ın yeni Türkiye söylemlerini de eleştirerek, "Başbakan Erdoğan her fırsatta yeni Türkiye söylemlerini dile getiriyor. Bu ülkenin ekmeğini yiyip, bu ülkeye, Türk Milleti'ne Atatürk'e ve Cumhuriyetimize hakaret edenlerle el ele verip, Türk Milleti'ni nasıl böleriz diye planlar yapıyor. Bu ülkede artık vatanseverlere yer yok. Erdoğan'ın yol arkadaşları Şivan Perverler oldu. Bizler Türk Milleti'ni 36 etnik gruba bölme çabalarına tüm gücümüzle dur demeye devam edeceğiz. Atatürk'e, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sıkı sıkı sarılacağız. Türklük üst kimliğinde buluşarak, mücadelemizi omuz omuza sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Büro-Sen Başkanı Yokuş: Paralel Yapı İktidarın Arka Bahçesi Olan Malum Konfederasyondur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement