Türk Diyabet Vakfı, Diyabet Kongresinde Türkiye'yi Temsil Ediyor - Son Dakika
Dünya

Türk Diyabet Vakfı, Diyabet Kongresinde Türkiye'yi Temsil Ediyor

Türk Diyabet Vakfı, Diyabet Kongresinde Türkiye\'yi Temsil Ediyor

İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen EASD 51’inci Yıllık Kongresi’ne katılan Türkiye’yi Türk Diyabet Vakfı ve yaklaşık 500 Türk doktor temsil ediyor.

17.09.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen EASD 51'inci Yıllık Kongresi'ne katılan Türkiye'yi Türk Diyabet Vakfı ve yaklaşık 500 Türk doktor temsil ediyor.

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen EASD 51'inci Yıllık Kongresi geniş katılımla başladı. Dünyanın farklı ülkelerinden 10 bin doktorun katıldığı kongrede Türkiye'yi ise Türk Diyabet Vakfı ve yaklaşık 500 Türk doktor temsil ediyor. Türk Diyabet Vakfı'nın da stant açtığı kongrede Vakıf Başkanı Prof. Dr. Z. Şehnaz Karadeniz, yabancı doktorlara Türkiye'de diyabet hastalığı ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kongreye katılan İstanbul Arnavutköy Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Adil Hakan Solaz, kongrede yapılan çalışmalarla ilgili olarak, "Yeni ilaçlar ve diyabet ile yapılan çalışmalar, kongreye katılan doktorlara tanıtılıyor. Ayrıca diyabet ile yeni çıkan aparatlar firmalar tarafından doktorlara gösteriliyor. Diyabet hastalığı diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de gün geçtikte artıyor, sürekli bir tedavi gerekiyor. Türkiye olarak diyabette gayet iyi bir noktadayız hatta bazı Avrupa ülkelerinden daha iyi noktadayız. Örneğin, daha önceleri kan şekeri ölçme aleti ve çubukları devlet tarafından verilemezdi ancak şimdi veriliyor. Ayrıca diyabetlileri bilgilendirme söz konusu değildi" dedi.

Diyabet hastalığının kontrollü bir şekilde takip edilmesi gerektiğini aktaran Şehnaz Karadeniz, "Türkiye olarak çok yol katettik. Türk diyabet Vakfı çok başarılı çalışmalar yapıyor. Hastalara devamlı bilgi veriliyor. Diyabet ile ilgili kitaplar dağıtılıyor. Özellikle diyabet hastası çocuklar için önemli olan kulüpler açıldı. Burada çocuklara diyabet ile nasıl yaşayacakları hakkında bilgiler veriliyor" ifadelerini kullandı. - STOCKHOLM

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Türk Diyabet Vakfı, Diyabet Kongresinde Türkiye'yi Temsil Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement