Türk Diyanet Vakıf-Sen'den Yetkili Sendikaya Çağrı - Son Dakika
Yerel

Türk Diyanet Vakıf-Sen'den Yetkili Sendikaya Çağrı

Türk Diyanet Vakıf Sen, 75 bin üyesi bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı din görevlilerinin haklarının korunması için yetkili sendikaya çağrıda bulundu.

22.10.2014 13:38  Güncelleme: 13:50

Türk Diyanet Vakıf-Sen, 75 bin üyesi bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı din görevlilerinin haklarının korunması ve iyileştirilmesi için yetkili sendikaya çağrıda bulundu.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Erzurum Şube Başkanı Eyüp Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, iş kolunda yetkili sendika olan Diyanet-Sen'in diyanet çalışanlarının rotasyon sebebiyle yaşadığı sıkıntıları dile getirmesi gerektiğini belirtti.

Her türlü fedakarlığı yaparak dinine ve diyanetine söz getirmeyen görevini sağlam yapan bu kurumda 30 yıl görev yaptığı halde bir defa hacca veya umreye gidemeyen personelin haklarının savunulması gerektiğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Atama ve nakillerde göz göre göre yapılan haksızlıkların ve adaletsizliklerin dile getirilmesi, nakil ve görevde yükselme sınavlarında yaşanan sıkıntılara ve adam kayırmacılığa son verilmesi, dernek başkanı, muhtar, siyasetçi, hatırlı kişiyle seçmen baskısına ve tacizlerine karşı tedbir alınması, ek gösterge ayrımcılığı ve haksızlığının giderilmesi bekleniyor." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Diyanet Vakıf-Sen'den Yetkili Sendikaya Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement