Türk Eğitim Sen'den Yıl Sonu Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim Sen'den Yıl Sonu Değerlendirmesi

Türk Eğitim Sen\'den Yıl Sonu Değerlendirmesi

2012-2013 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, 70 bin öğretmenin 4+4+4 eğitim modeli nedeniyle norm fazlası durumuna düşmesi nedeniyle hangi okulda...

21.06.2013 18:21

2012-2013 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, 70 bin öğretmenin 4+4+4 eğitim modeli nedeniyle norm fazlası durumuna düşmesi nedeniyle hangi okulda görev yapacaklarıyla ilgili belirsizlik içinde kaldığını söyledi.

İzmir'de ilk ve ortaöğretimde derslik ihtiyacının sürdüğünü, yeni dersliklere ihtiyaç olduğunu belirten Merih Eyüp Demir, okullarda uygulanan serbest kıyafet uygulamasının da başarıyı düşürdüğünü savundu.

SERBEST KIYAFET BAŞARIYI DÜŞÜRDÜ

Demir, Bakanlığın uygulamayı gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, "Bu uygulama sorunları da beraberinde getirdi. Uygulama neticesinde öğrencilerin ders başarılarının olumsuz yönde etkilendiği sonucu ortaya çıktı. Serbest kıyafet uygulaması başarıyı düşürdü. Öğrencilerin dikkati dersten kılık kıyafete kaydı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konunun yeniden ele alınması gerekmektedir" dedi.

70 BİN ÖĞRETMEN NORM KADRO MAĞDURU OLMUŞTUR

4+4+4 eğitim modeli nedeniyle norm kadrosu durumuna düşen 70 bin öğretmenin durumuyla ilgili biran önce harekete geçilmesini de isteyen Demir, sorunla ilgili şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık 70 bin öğretmen norm kadro fazlası durumuna düşmüştür. Norm kadro fazlası öğretmenler içerisinde en fazla etkilenenler 23 bin 559 sınıf öğretmeni olmuştur. Alan değişikliği uygulaması sonucunda zorunlu olarak alan değiştirmek zorunda kalan öğretmenlerimiz dışında ilimizde Kasım 2012 tarihinde norm kadro fazlası sınıf öğretmenleri yer değiştirme işlemine tabi tutulmuşlardır. Yine Aralık 2012 tarihinde ise branş öğretmenleri norm işlemleri gerçekleştirilmiştir. Yönetmelik gereği yapılan bu işlemler yıl içerisinde bazı sınıflarımızda 4-5 öğretmen değişikliği yaşanmasına sebep olmuştur. Yarının hesabını yapamayan öğretmenlerimizin taşıdığı kaygıların öğrencilerimiz üzerindeki olumsuzlukları hesaba katılmamıştır. Öğretmenlerimizin norm kadro sorunu okul dönüşümleri nedeniyle devam etmektedir. Bu sorun ilimizde yeni eğitim yılı başlamadan ve yeni mağduriyetlere sebebiyet vermeden çözüme kavuşturulmak durumundadır."

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRMELERİNDEKİ ADALETSİZLİKLERE SON VERİLSİN

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, İzmir'de görevlendirilen 43 şube müdürünün büyük çoğunluğunun aynı sendikaya mensup olduğunu da dikkat çekerek, görevlendirilen şube müdürlerinin 28 Haziran'da sona erdirilecek olan görevlendirmelerinin de yeniden ele alınmasını istedi.

Demir, şunları söyledi: "İzmir'de çeşitli sebeplerle boşalan okul yöneticiliklerine yapılan görevlendirmelerde gözlemlenen durum, keserin hep bir tarafa yonttuğudur. Bu durum doğal olarak İzmir Milli Eğitim kime hizmet etmektedir? Sorusunu da beraberinde getirmektedir. Öte yandan özellikle 652 Sayılı KHK ile değişen Milli Eğitim Teşkilat yapısı gereği ilimizde görevlendirilen 43 şube müdürünün neredeyse tamamının aynı sendikaya mensup olmaları bu sorunun cevabı ile ilgili bir açıklamayı da beraberinde getirmiştir. Görevlendirilen şube müdürlerinin 28 Haziran itibariyle sona erecek olan görevlendirmelerinin hakkaniyet ilkesi çerçevesinde değerlendirilerek bir an evvel Görevde Yükselme Sınavı yapılmak suretiyle adaletin tecelli etmesini beklemekteyiz."

Merih Eyüp Demir, kamuoyunda kısaca Alo 147 olarak adlandırılan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'nin amaçlanan konumundan uzaklaşarak, Milli Eğitim Bakanlığı İhbar hattına döndüğünü de savunarak, bu hizmetin gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim Sen'den Yıl Sonu Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement