Türk Ekonomisinin "1 Kasım" Beklentisi - Son Dakika
Güncel

Türk Ekonomisinin "1 Kasım" Beklentisi

Türk Ekonomisinin "1 Kasım" Beklentisi

Eylül ayına yeniden seçim ve Türk Lirası'nın döviz karşısındaki değer kaybı damga vurdu.

06.10.2015 14:17  Güncelleme: 14:18

Medya Takip Merkezi (MTM) ile Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından düzenli olarak her ay yapılan medya analizine göre, Eylül ayının ekonomi notları medya yansımalarıyla buluştu. Siyaset dünyası 1 Kasım 2015'te tekrarlayacak olan seçimle yeni bir sürece adım attı. Ekonomi çevrelerinin heyecanlı bekleyişi devam ederken, piyasalardaki yükseliş hareketliliğini korudu. Döviz kurlarının rekor yükselişi, piyasaları endişelendirdiği kadar medyanın da gündemindeydi. İhracat, İstihdam, Büyüme ve Vergi diğer önemli konu başlıkları arasındaydı. İşte araştırmanın tüm detayları…

Türkiye 1 Kasım seçimlerine hazırlanırken, piyasalar da normalleşme sürecine adım atmak için gün sayıyor. Ekonomi yol haritasını belirlerken siyasi iktidarın atacağı adımlar önemli. Ekonomik istikrarın sürdürülebilmesi için siyasi irade ve güvenlik, ön koşullar olmayı sürdürüyor. 7 Haziran'la birlikte süregelen ekonomik göstergeler, terör olayları, Fed'in faiz arttırma beklentisi, doların hızlı yükselişi ve beraberinde Türk Lirası'nın değer kaybetmesi, piyasaları olduğu kadar iş dünyası ve medyanın da gündemindeydi.

Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı rapora göre, en çok konuşulan konular arasında Dolar Kuru 85 bin 867 haberle listenin zirvesine oturdu. Listenin ikinci sırasında yer alan İhracat 50 bin 729 habere konu edilirken; İstihdam 46 bin 765 haberle üçüncü sırada yer aldı. Büyüme 41 bin 99 haberle dördüncü, Vergi konusu ise 51 bin 327 haberde beşinci sırada yer tuttu. ABD Merkez Bankası FED 26 bin 540 haberle, T.C Merkez Bankası 23 bin 304 haberle listelerde yer aldılar. IMF Dünya Bankası ise 4 bin 871 haberle listenin sonunda yer buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Ekonomisinin '1 Kasım' Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement