Türk El Sanatları Eserleri Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Türk El Sanatları Eserleri Sanatseverlerle Buluştu

Antalya'da ahşap, keçe, halı, kilim, kumaş, baskı, boyama gibi birbirinden farklı tekniklerle yapılmış 100'den fazla Türk el sanatları eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

15.10.2014 19:25

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü öğrencileri "Öğrenci Karma Sergisi" açtı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'nda açılan sergide, ahşap, keçe, halı, kilim, kumaş, baskı, boyama gibi birbirinden farklı tekniklerle hazırlanan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Öznur Aydın ve Yrd. Doç. Mehmet Ali Eroğlu'nun danışmanlığında düzenlenen sergide 100'den fazla eser yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Sarı, serginin açılışında yaptığı konuşmada, geleneksel Türk el sanatlarının, ülkenin kültürel kimliğinin ve kişiliğinin en güzel varlıklarından biri olduğunu söyledi.

Anadolu'da yaşamış pek çok uygarlığın kültürlerinin bu eserler sayesinde günümüze kadar ulaştığını ifade eden Sarı, "Türk el sanatlarının kökleri tarihe dayanmakta ve günümüzün sosyo kültürel kimliğine de etki etmektedir. Birbirinden güzel ve değerli bu çalışmaların sergilenmesinde ve kültürümüze kazandırılmasında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim" dedi.

Dekan yardımcısı Zaimoğlu da eserlerin aylarca ince ince işlenerek yapılan ürünlerden oluştuğunu belirterek önümüzdeki süreçte sergiyi daha kapsamlı hale getirmek istediklerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından 26 Ekim'e kadar açık kalacak serginin açılışı yapıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk El Sanatları Eserleri Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement