Türk Futbolunda Devrim Gibi Kararlar - Son Dakika
Spor

Türk Futbolunda Devrim Gibi Kararlar

Türk Futbolunda Devrim Gibi Kararlar

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kulüp başkan ve yöneticilerine yaptığı uyarıları sert bir dille yaptı.

26.12.2014 08:40

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ BASINA KAPALI YAPILAN TOPLANTIDA SERT ÇIKTI...

Kulüpler Birliği’nin dün yapılan toplantısına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk futbolunun sıkıntılarına dikkat çekerken kulüp yöneticilerine de sert çıktı...

İşte, Bakan Kılıç’ın o açıklamaları...

“OLAY ÇIKARAN ADAM İSTEMİYORUM”

“DİYARBAKIR’DA MAÇ OYNATMAM”

DEVRİM GİBİ 3 ÖNEMLİ KARAR

1- UEFA Finansal fair Play baskısı düşünülerek, hemen Finansal Yapılandırma Komitesi kurulacak.

2- Kulüplere yeni bir gelir kapısı olarak artık, futbolcuların giydiği çoraplara reklam alınacak.

3- Passolig’de fotoğraf uygulaması kaldırılacak. Kart ile turnikedeki fotoğraf eşleşmesi son bulacak.

Kulüpler Birliği Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla dün İstanbul’da gerçekleştirildi... Haliç Kongre Merkezi’ndeki toplantıda Passolig yetkilileri de yer aldı. Toplantının ana gündem maddesini UEFA’nın Finansal Fair Play (FFP) kuralları oluşturdu. Fenerbahçe Kulübü’nden temsilcinin yer almadığı toplantıda devrim niteliğinde 3 önemli karar alındı. İşte, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın önerisiyle alınan o kararlar..

BEDAVA BİLET TARİH OLACAK

Finansal yapılandırma Güreli’yle başlayacak

Göksel Gümüşdağ, “Finansal Yapılandırma Komitesi’nin başına daha önce TFF’de mali işlerden sorumlu yöneticilik yapan Hüsnü Güreli geçecek. İki kişilik de ekibi olacak” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türk futbolunun sorunlarını ve marka değerini yukarı çıkarma konusunu masaya yatırdıkları toplantı sonrası alınan kararları hemen uygulamaya geçireceklerini söyledi.

Finansal yapılandırma komitesi kurduklarını ifade eden Gümüşdağ, “Daha önce TFF’de mail işlerden sorumlu yöneticilik yapmış sayın Hüsnü Güreli’yi bu yapılandırma komitesinin başına getirdik. Yanında iki kişilik bir ekibi ile çalışmalar yapacak” dedi.

“HAKEM HATALARI AZA İNECEK”

Gümüşdağ, geçen hafta görevini bırakan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’e de değinerek, “Eski MHK Başkanımız Zekeriya Alp’e Türk futboluna verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz, yeni gelen başkan Yusuf Namoğlu’na da hayırlı olsun diyorum. Türkiye’de en çok hakem hataları konuşuluyor. Bunların aza indirilmesi ve iyileştirmesi için o da katkı sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement