Türk-İslam Eserlerini Dünyaya Tanıtma Hedefi - Son Dakika
Güncel

Türk-İslam Eserlerini Dünyaya Tanıtma Hedefi

Türk-İslam Eserlerini Dünyaya Tanıtma Hedefi

Edirne'deki Türk İslam Eserleri Müzesi, dönemin tarihi eserlerinin yanı sıra "Mimar Sinan" ve "Kırkpınar" odalarıyla da dikkat çekiyor Kültür ve Turizm Müdürü Hacıoğlu: "Mimar Sinan ve Selimiye'yi üç boyutlu şekilde Türkçe, İngilizce anlatıyoruz" "Müzeyi önce Edirne'ye, sonra Türkiye'ye ve dünyaya.

04.09.2014 12:09

CİHAN DEMİRCİ - Edirne'deki Türk İslam Eserleri Müzesi, sergilenen tarihi eserlerin yanı sıra "Mimar Sinan" ve "Kırkpınar" odalarıyla da dikkat çekiyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin, mimari açıdan Türkiye'nin en güzel mekanlarından olduğunu ve 18 odası bulunduğunu söyledi.

Müzede, hat eserleri, çeşitli silahlar, deri ve ahşap eşyalar, tekke odaları ve galeriler ile çeşitli odalar bulunduğunu belirten Hacıoğlu, şöyle konuştu:

"Müzedeki odaları ziyaret eden kişiler, Türk-İslam kültürü adına her şeyi görme şansına sahip olacak. Ayrıca müzedeki Mimar Sinan odası Türkiye'de keşfedilmeyen bir oda. İtalyan bir sanatçı tarafından yapılan Mimar Koca Sinan'ın mumyası adeta canlı gibi karşınızda ve sizi etkiliyor. Sanki Koca Sinan sizi karşılıyor ve size 'Hoş geldiniz' diyor."

"Ziyaretçilere interaktif bilgi veriliyor"

Hacıoğlu, müzedeki "Kırkpınar" odasında, ziyaretçilere interaktif sistemle bilgi verildiğini söyledi. Müzede ayrıca el yazması Kuran-ı Kerim bulunduğunu, bahçedeki 15. yüzyıldan kalma mezar taşlarının da dikkat çekici olduğunu aktaran Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"Müzeyi önce Edirne'ye, sonra Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağız. Ayakkabıcı, sünnet ve dokumacı odasını tanzim edeceğiz. Yani burayı daha orijinal hale getireceğiz. Sunum odasının niteliği değişecek. Mimar Sinan ve Selimiye'yi üç boyutlu şekilde Türkçe, İngilizce anlatıyoruz. Buranın ses düzeneğini iyileştireceğiz. Müzenin ısıtma ve soğutma sistemini değişti. Müzenin odalarının daha çağdaş ve ilgi çekici olması için çalışmalar yapacağız." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk-İslam Eserlerini Dünyaya Tanıtma Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement