Türk Kızılayından Sri Lanka'ya Yardım - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayından Sri Lanka'ya Yardım

Türk Kızılayı tarafından, selden zarar gören Sri Lanka'ya aile tipi çadır, battaniye ve güneş enerjili aydınlatma kiti gönderildi.

23.05.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı tarafından, selden zarar gören Sri Lanka'ya aile tipi çadır, battaniye ve güneş enerjili aydınlatma kiti gönderildi.

Türk Kızılayından yapılan açıklamada, 200 kişinin hayatını kaybettiği, 500 bine yakın insanın doğrudan etkilendiği sel sonrasında hazırlanan yardım malzemelerinin bu ülkeye sevk edildiği belirtildi.

Aşırı yağışlar nedeniyle sel sularına teslim olan Güney Asya'daki ada ülkesi Sri Lanka'nın yardımına koşan uluslararası yardım kuruluşları arasında yer alan Türk Kızılayınca, bu ülkeye aile tipi çadır, battaniye ve güneş enerjili aydınlatma kiti gönderildi.

Sri Lanka'ya ulaştırılan yardım malzemeleri, Sri Lanka Afet Yönetim Bakanlığı, Sri Lanka Kızılhaçı ve Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği yetkilileri tarafından teslim alındı.

Sri Lanka Afet Yönetim Bakanı Anura Priyadarshana Yapa, malzemelerin teslim töreninde yaptığı konuşmada, yardımlar için Türkiye'ye teşekkür ederek, 3 milyondan fazla mülteciyi kendi imkanlarıyla misafir eden Türkiye'nin bu şartlar içinde Sri Lanka'ya yardımda bulunmasının anlamlı olduğunu kaydetti.

Türk Kızılayının tsunamiden etkilenen Sri Lanka halkına 2005 yılında 250 konut yaparak destekte bulunduğunu hatırlatan Yapa, halkının Türkiye'yi unutmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin Kolombo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar da 2004 yılındaki tsunami sonrası ülkeye ilk yardıma koşan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini, yaşanan sel felaketi sonrasında da Türkiye'nin yeniden hızla harekete geçtiğini belirtti.

Özçuhadar, yardım malzemelerinin kısa sürede afetzedelere ulaştırılacağını ifade ederek, Türkiye'nin, Sri Lanka'nın acısını paylaştığını vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayından Sri Lanka'ya Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement