Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı - Son Dakika
Güncel

Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadınlar inayet değil, adalet bekliyor.

08.03.2016 13:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kadınlar inayet değil, adalet bekliyor. Kadınlar kota değil, adil bir yarış talep ediyor. Kadınlar istismar edilmek değil, saygı görmek istiyor. Kimse kadınların bu isteklerine kulak tıkayamaz, sırtını dönemez. Biz, bugüne kadar kadınlarımızın hak arayışlarında hep yanlarında olduk, cinsiyetleri sebebiyle istismar edilmelerine de daima karşı çıktık" dedi.

Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı'ndaki konuşmasına, "Emekçi ve çalışan kadınlarımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en samimi duygularımla kutluyorum" diyerek başladı.

Kişinin, kadın veya erkek olarak dünyaya gelmesinin bir tercih değil takdir olduğunu belirten Erdoğan, bunun için insanları hiçbir zaman cinsiyetlerine göre tasnif etmediklerini söyledi.

Erdoğan, insanın kadınıyla erkeğiyle yaradılmışların en şereflisi olduğunu ifade ederek, kadınlara yönelik her türlü ayrımcı, haksız ve adaletsiz tutuma karşı hep mücadele etme niyetiyle karşı karşıya kalındığını kaydetti.

Bir Müslüman olarak Kuran'ı Kerim'de Nisa Suresi'nin kadına ayrıldığını, bunun kadına verilen önemin en açık ifadesi olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tüm dünyaya sesleniyor ve diyorum ki kadınlar inayet değil, adalet bekliyor. Kadınlar kota değil, adil bir yarış talep ediyor. Kadınlar istismar edilmek değil, saygı görmek istiyor. Kimse kadınların bu isteklerine kulak tıkayamaz, sırtını dönemez. Biz, bugüne kadar kadınlarımızın hak arayışlarında hep yanlarında olduk, cinsiyetleri sebebiyle istismar edilmelerine de daima karşı çıktık. 40 yıllık siyasi hayatımda hangi mücadeleye girdiysem yanımda hep kadınlar vardır. Elde ettiğim tüm başarıların gerisinde mutlaka kadınların gayreti, emeği, alın teri, fedakarlığı vardır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadının öncelikle anne olduğunu vurgulayarak, "Kalbimde cennetin müjdecisi olduğuna inandığım, ayaklarının altını öpmekten şeref duyduğum kendi annemle birlikte tüm annelerin özel bir yeri vardır. Anacığım, ayağının altını öperken ayağını çekerdi. Kendi o ifadesiyle 'oğlum ne ediyosun' derdi. Ben de 'anne olmaz. Bana cenneti çok mu görüyorsun. Ben, cennetin kokusunu almak istiyorum' derdim" ifadelerini kullandı.

Annenin bu kadar önemli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, salondaki kadınlara "Siz, o şerefli makamdasınız. Siz olmasaydınız, erkekler olmazdı. Siz onların banisisiniz" diyerek seslendi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 21. Büyük Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement