Türk Okulundan Mezun Olmanın Gururunu Yaşadılar - Son Dakika
Güncel

Türk Okulundan Mezun Olmanın Gururunu Yaşadılar

Türk Okulundan Mezun Olmanın Gururunu Yaşadılar

“Türkçe konuşulan her yerde eğitim imkanı” sloganıyla yola çıkan Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi’yle (AÖF) eğitimi sınırların ötesine taşıdı.

12.06.2015 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Türkçe konuşulan her yerde eğitim imkanı" sloganıyla yola çıkan Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi'yle (AÖF) eğitimi sınırların ötesine taşıdı. Türkçe eğitimle AÖF'ten mezun olan Azerbaycanlı öğrenciler, Eskişehir'de düzenlenen mezuniyet töreninde kep atmanın heyecanını yaşadılar.

2 Eylül Kampüsü'nde bulunan Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda 6 oturumda gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin son oturumunda, Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinde öğrenim gören ve mezun olan Azeri öğrenciler de kep attı. Kilometrelerce ötede Anadolu Üniversitesi sayesinde ön lisans ve lisans eğitimi alan Azeri öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti.

Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Yasinova Ulviye, Türkiye'de ve Eskişehir'de olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. Ulviye, "Üniversiteye başladığım ilk günden beri hep bu anı hayal ettim. Nihayet arzuma kavuştum. Çok mutluyum. Eskişehir'i de çok beğendim. Anadolu Üniversitesi 4 yıl boyunca bize çok güzel hizmetler verdi. Bizler bu imkana sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Ayrıca Türkiye'yi çok seviyoruz ve kardeş bir ülke olarak görüyoruz. Türk insanını kendimize çok yakın hissediyoruz" dedi.

"VATANIMI TERK ETMEDEN TÜRK ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENİM GÖRDÜM"

Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Ayten Karayeva da, şöyle konuştu:

"Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Programları'ndan bu yıl mezun oldum ve çok mutluyum. Bugün burada olmaktan mutluyum, arkadaşlarıma, kendime hayatta başarılar diliyorum. Vatanımı, yani Azerbaycan'ı terk etmeden tahsilimi bir Anadolu Üniversitesi'nden aldım. Yani bir Türk üniversitesinin mezunu oluyorum. Dünyanın en büyük üniversitelerinden birinden mezun olmanın duygusu bambaşka. Ayrıca Türkiye'ye ilk defa geldim. Burası hayal ettiğimden bile daha güzel bir yermiş." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Okulundan Mezun Olmanın Gururunu Yaşadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement