Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü

Giresun'un Görele, Şebinkarahisar ve Güce ilçelerinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

10.04.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Görele, Şebinkarahisar ve Güce ilçelerinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Görele Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, burada yaptığı konuşmada, güvenlikte katılımcılığın yalnız suçluları yakalamak için bilgi toplama olarak algılayan anlayışın artık güvenlik birimleri için çok geride kaldığını söyledi.

Güvenlikte katılımcılığın her zaman bireyin hak ve özgürlüklerini öne almayı, vatandaşlarla bütünleşmeyi ve kendini ona karşı sorumlu hissetmeyi öngördüğünü belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Bizler toplumun bizden kendisinin asayiş ve güvenlik hizmetlerinin en önemli kaynağı ve güvencesi haline gelmesini hedefliyoruz. Çünkü çağdaş bir devletteki toplumun öncelikteki görevinin suçun işlenmesini önlemek olduğuna inanıyoruz. Medeni ve çağdaş bir ülke yaratmak isteyen bütün değerler artık kabul edilmesi gereken ve itiraz edilmeyen mutabakattır. Bu değerlerin temelinde bireye değer verici insan sevgisi vardır. Bütün bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin güvencesi altında olması vardır. Şeffaflık ve katılımcılık vardır. Şüphesiz bu değerler bizim güvenlik anlayışımızda temel sorumluluğumuzdur. Bunun için bütün görevler doğrudan biz uygulamacılara düşmektedir."

Konuşmanın ardından "polis" konulu şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren ortaokul öğrencilerine bisiklet hediye edildi.

Okunan şiirlerin ardından sona eren etkinliğe, Kaymakam Ünal Kılıçarslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Aytunç Tayfur, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Belediye Başkanı Tolga Erener, siyasi parti temsilcileri, emniyet teşkilatı ve diğer daire amirleri katıldı.

Şebinkarahisar

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. yıl dönümü dolayısıyla Şebinkarahisar ilçesinde, çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokalinde misafirlere ikramlarda bulunuldu. İlçe Emniyet Müdürlüğünde devam edecek kutlama programının yanı sıra cuma namazına müteakip şehit polisleri anma adına Tekışık Camisinde Mevlid-i Şerif okundu.

Etkinliklere Kaymakam Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkanı Şahin Yılancı Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ersoy Karaman,  İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yalçın, kurum amirleri ile polis katıldı.

Güce

Güce Belediyesi önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Komiser Yardımcısı Yahya Yasir Koca, günün anlamına ilişkin yaptığı konuşmada, "Tarihi başarılarla dolu Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümünü sizlerle kutlamaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Adalete dayanmayan güç zalimlik, güce dayalı olmayan bir adalet sistemi ise acizliktir. Türk Polis Teşkilatı 170 yıldır korkulan değil, güvenilen güçtür" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından İlçe Emniyet Amirliği binasında katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Etkinliğe Garnizon Komutanı Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Salim Aydoğdu, Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, Emniyet Amiri Ferit Öge, daire amirleri ile polisler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement