Türk Üniversitesinden Bilişimci Gençlere Destek - Son Dakika
Teknoloji

Türk Üniversitesinden Bilişimci Gençlere Destek

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk girişimciler tarafından kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) düzenlediği kış kamplarıyla lise öğrencilerini bilişim olimpiyatlarına hazırlıyor.

30.01.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk girişimciler tarafından kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) düzenlediği kış kamplarıyla lise öğrencilerini bilişim olimpiyatlarına hazırlıyor.

25-29 Ocak ve 1-5 Şubat'ta, IUS'un ev sahipliğinde düzenlenen Kış Gençlik Bilişim Kampı'nda, katılımcı öğrencilerin tecrübeler edinmesi, "C++" programlamasında temel ve ileri düzeyde bilgiler öğrenmesi hedefleniyor.

Programa katılan öğrencilere her gün üç saatlik ders anlatımı ve dört saatlik bilgisayarlarda egzersizle birlikte akşamları ek sunumlar ve dersler sağlanıyor. Kampa katılan tüm öğrencilere kamp sonunda sertifika veriliyor, kampın son günlerinde yapılacak yarışmalarda başarılı olanlar ise değerli hediyelerle ödüllendiriliyor.

IUS Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ali Gürsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılından bu yana bu tarz faaliyetleri devam ettirdiklerini belirterek, "Hem üniversite öğrencilerinin eğitimi hem de toplumun yönlendirilmesine katkı sağlamak için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Bilişim alanındaki olimpiyatları dört yıldır IUS'un üstlendiğini aktaran Gürsel, " Türkiye'de malum çevreler üzerinde tekelleşmiş gibi bir algı söz konusu ancak bu doğru değil. Biz de bu sektör içerisindeyiz. Bosna Hersek ve Makedonya gibi ülkelerde bu tarz faaliyetleri 2012 yılından bu yana organize eden kuruluşuz biziz" şeklinde konuştu.

Kış kampı kapsamında "başlangıç" ve "ileri" olmak üzere iki ayrı grupta bilişim eğitimi verildiğini söyleyen Gürsel, kampa katılan öğrencilerin daha sonra bu alanda yapılan bölgesel yarışmalara katıldıklarını ifade etti.

Üniversitenin gelecek planlarından da söz eden Gürsel, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile ortaklaşa malzeme analizi laboratuvarları açmayı planladıklarını ve Bosna Hersek'teki gıda ürünlerinin dünya standartlarına uygun bir şekilde akredite edilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Öğrenciler memnun

Kampa katılan öğrencilerden Negra Ahmetspahic, kampın gençler için son derece faydalı olduğunu ifade ederek, "Kamp, inanılmaz bir deneyim. Hem yeni arkadaşlar ediniyoruz hem de yeni bilgiler ediniyoruz" dedi.

Benjamin Murtic isimli öğrenci de kampın son derece kaliteli olduğunu belirterek, kampta çok şey öğrendiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Türk Üniversitesinden Bilişimci Gençlere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement