Türk ve Bulgar Sporcular Nehir Turu Yapacak - Son Dakika
Yerel

Türk ve Bulgar Sporcular Nehir Turu Yapacak

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği ve Elhovo İş Merkezi ortaklığıyla, Tunca Nehri üzerinde 4 günlük nehir turu düzenlenecek.

04.06.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği ve Elhovo İş Merkezi ortaklığıyla, Tunca Nehri üzerinde 4 günlük nehir turu düzenlenecek.

Bulgaristan - Türkiye IPA Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında, Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği ve Elhovo İş Merkezi'nce, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında, Tunca Nehri'nde 30 Türk, 30 Bulgar sporcunun katılacağı 4 gün sürecek bir tur düzenlenecek. Sporcular, nehir turu için yarın Bulgaristan'ın Elhovo şehrine bağlı Konovets köyünden kanoyla nehre inerek kürek çekmeye başlayacak.

Vahşi Doğanın Hazinesi Tunca - Unutulmaz Bir Deneyim Proje Koordinatörü Ümit Sönmez, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tur programıyla igili bilgiler paylaştı.

Tura katılan sporcuların Cuma günü Elhovo'da konaklayacağını anlatan Sönmez, "Sporcular, Cumartesi günü de Elhovo'dan Türkiye - Bulgaristan sınırına kadar kürek çekecek. Pazar sabahı araçla Türkiye'ye giriş yapıp Suakacağı köyünde tekrar nehre inecekler ve aynı gün Yolüstü köyüne kadar kürek çekip orada kamp yapacaklar. Etkinliğin son günü ise Edirne'ye kadar gelip Tunca Köprüsü'nde faaliyeti tamamlayacaklar. Edirne'nin nehirleriyle buluşması açısından uluslararası spor faaliyeti olan etkinliğin önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk ve Bulgar Sporcular Nehir Turu Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement