Turkcell'in Yeni Genel Müdürü Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell'in Yeni Genel Müdürü Belli Oldu

Turkcell\'in Yeni Genel Müdürü Belli Oldu

Turkcell'de Süreyya Ciliv'den boşalan Genel Müdürlük koltuğuna Kaan Terzioğlu atandı.

25.03.2015 17:10  Güncelleme: 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell'in yeni genel müdürü belli oldu. Süreyya Ciliv'den boşalan Genel Müdürlük koltuğuna Kaan Terzioğlu atandı.

SÜRPRİZ OLMADI

Turkcell'de 7 yıl Genel Müdür olarak görev yapan Süreyya Ciliv'in ocak ayı sonunda görevinden ayrılmasından tam iki ay sonra Turkcell'de yeni Genel Müdür açıklandı. 26 Mart Perşembe günü gerçekleşecek olan Turkcell Olağan Genel Kurulu öncesinde gerçekleştirilen atama kararı pek çok isim için sürpriz olarak nitelendirilmedi.

MUHTEREM KAAN TERZİOĞLU KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden 1990 yılında mezun olmuştur.

Aynı yıl Arthur Andersen Türkiye'de Bağımsız Denetim Uzmanı ve Mali Müşavir olarak görev alan Terzioğlu, 1992 yılında Arthur Andersen ABD'de Bilişim Stratejileri ve Güvenliği Uzmanı, 1994 yılında ise Arthur Andersen Belçika'da Bilgi Yönetimi ve Dijital Strateji Hizmetleri Lideri olarak görevini sürdürmüştür. Ardından 1998 yılında Arthur Andersen Türkiye'de Danışmanlık Hizmetleri Türkiye Operasyonları Başkan Yardımcısı olarak görevini ifa etmiştir. 1999-2012 yılları arasında Cisco Systems Brüksel ofisinde sırasıyla, e-ticaret Strateji Takım Lideri EMEA, İleri Teknoloji Satış Direktörü EMEA, Teknoloji Pazarlama Organizasyonu Yönetici Direktör EMEA ve Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı görevlerini üstlenmiştir. Terzioğlu son olarak Akbank, Teknosa gibi Sabancı grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeliklerinde bulunuyordu.

TURKCELL GENEL KURULU ALFA'DAN AÇIKLAMA

Turkcell'de yarın yapılacak genel kurul öncesinde ortaklardan peş peşe açıklamalar geldi Turkcell'in Rus ortağı Alfa'dan yarın yapılacak Genel Kurul öncesi açıklama geldi. Alfa'dan yapılan açıklamada, "Bu kâr payı anlaşması Turkcell'deki konuların iyileştirilmesine yönelik ilk küçük olumlu adımdır ancak Turkcell'deki açmazı çözmemektedir. Hisseleri satın almaya yönelik yaptığımız teklifle şirketteki açmazın hızlı biçimde çözülmesini ve Türk hükümetinin Türk şirketlerindeki yabancı yatırımcılara kucak açmasını ümit ediyoruz" denildi.

TURKCELL HOLDİNG TEMSİLCİ GÖNDERECEK

Bu arada Turkcell'e yakın kaynaklar, şirketin ana hissedarı olan Turkcell Holding'in ortaklarının yarın yapılması beklenen genel kurula temsilci gönderilmesi konusunda anlaşma sağladığını bildirdi.

Turkcell İletişim'in yüzde 51 hissesine sahip bulunan Turkcell Holding ortakları yarın yapılacak genel kurula temsilci gönderilmesi konusunda anlaşma sağladı. Kaynaklar, olağanüstü bir durum söz konusu olmadığı sürece Turkcell Holding'in genel kurulda temsil edileceğini belirtti. Turkcell'in yüzde 51'ine sahip olan Turkcell Holding'te payı bulunan Alfa ve Çukurova Grubu arasında dolaylı Turkcell pay sahipliği ile ilgili yıllardır devam eden uzlaşmazlık, nedeniyle genel kurul yapılamıyor. Turkcell Holding'in temsilci seçerek genel kurula gönderememesi son 5 yıldır genel kurul için yeterli çoğunluğun sağlanamamasına neden oldu. Genel kurulun yapılabilmesi için ana hissedarlarının yüzde 51'inin temsil ediliyor olabilmesi gerekiyor.

Kaynak: Dunya.com

Son Dakika Ekonomi Turkcell'in Yeni Genel Müdürü Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Murat köse: Hayırlı olsun,tebrikler.kazıklamamak ilk hedefiniz olsun.adınızı en uygun cell olarak görelim.hadi bakim goçum aslanım.sen yaparsın,edersin falan 2 0 Yanıtla
  • Voyagercarrabien: Yahudi degil .... Terzian onun adi ...... 1 0 Yanıtla

Advertisement