Türkiye 4,5g Yolunda Ama Onların Hala Telefonu Çekmiyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye 4,5g Yolunda Ama Onların Hala Telefonu Çekmiyor

Türkiye 4,5g Yolunda Ama Onların Hala Telefonu Çekmiyor

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı Karamık Köyü’nde GSM hatlarının çekmemesi köy halkını isyan noktasına getirdi.

21.09.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karamık Köyü'nde GSM hatlarının çekmemesi köy halkını isyan noktasına getirdi.

Teknoloji çağının en verimli dönemlerinin yaşandığı şu günlerde Karamık köy halkı, şehirdeki yakınları ile görüşebilmek ve akıllı telefonların özelliklerinden yararlanmak istediklerini belirttiler. Köylerinde telefon çekmediği için neredeyse dış dünyayla bağını koparan Karamık Köy halkı telefon görüşmesi yapabilmek için çareyi kilometrelerce uzaklıktaki yüksek tepelere çıkmakta buluyor. Köy halkından Süleyman Kurt isimli vatandaş Türkiye'nin 4,5G'ye geçmeye hazırlanırken kendilerin 3G'yi bile göremediğini bildirdi. Kur, "Köyümüz Sultandağları ile Karakuş dağlarının tam kavşağında, kapalı bir havzada bulunmaktadır. Bu nedenle çevremize kurulmuş olan baz istasyonları, sinyallerini bir türlü bizim köye ulaştıramamaktadır. Bizler de bu sıkıntılar içinde köyümüzde elimizdeki telefonları adeta süs aleti gibi taşınmaktayız. Türkiye'miz 4,5G'ye geçme hazırlığında olmasına rağmen halen maalesef biz 3G'yi dahi göremedik, göremeyeceğiz de. Sadece Karamık değil çevremizde 8 tane daha köyümüz var, bu köylerimizde aynı sıkıntıya yaşamaktadırlar. Tüm operatörlerdeki yetkililere rica ediyoruz köyümüze gelin görün ve sorunlarımıza bir çare bulun. Bizler ne yazık ki telefon alıyoruz, aylık aidat ödüyoruz ama ödediğimiz kadarda görüşemiyoruz, konuşamıyoruz."

"TELEFONLA GÖRÜŞMEK İÇİN MEZARLIĞA GİDİYORUZ"

Köy halkından bir diğer vatandaş Osman Özen ise, birçok köyün baz istasyonu olmadığı için mağdur olduklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Bizim mağduriyetimiz var, bu operatörler Karamık köyü dahil Koçbeyli, Akkonak, Devederesi, Armutlu, Aydoğmuş buralardan biz hiç görüşme yapamıyoruz. Buna bir çare bulunması lazım. Biz telefonla görüşemiyoruz, mağdur oluyoruz. Vatandaşlar telefonla görüşmek için mezarlığa ve yüksek tepelere çıkıyorlar, oralarda görüş sağlanıyor. Eğer buraya her hangi bir operatör baz istasyonu kurarsa bütün bu milletin o operatöre geçecektir. Çünkü kimsenin telefonu çekmiyor buralarda." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye 4,5g Yolunda Ama Onların Hala Telefonu Çekmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement