Türkiye Badminton Süper Ligi 3'üncü Etap Müsabakaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Badminton Süper Ligi 3'üncü Etap Müsabakaları Başladı

Türkiye Badminton Süper Ligi 3\'üncü Etap Müsabakaları Başladı

TÜRKİYE Badminton Süper Ligi 3'üncü Etap müsabakaları Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.

20.10.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Badminton Süper Ligi 3'üncü Etap müsabakaları Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.

Türkiye Badminton Federasyonu tarafından düzenlenen lig müsabakalarına 16 takımdan yaklaşık 170 sporcu katılıyor. Puan sistemine göre yapılan müsabakalar, tek erkek, tek kadın, çift erkek, çift kadın ve karışık çift kategorilerinde yapılıyor.

Badminton Federasyonu Asbaşkanı Akif Sıtkı Esen, müsabakaların son etabını kasımda Ankara'da yapacaklarını söyledi. Kemer'de daha önce uluslararası müsabakalar da yaptıklarını anlatan Esen, "3'üncü etap mücadelelerini sorunsuz tamamlamak istiyoruz. Ligde mücadele eden birçok takım badminton milli takımına sporcu vermekte. Olimpiyatlarda milli takımımızdaki bazı oyuncular şu an burada" dedi.

Türkiye'nin badmintonda Avrupa standartlarını yakalamış durumda olduğunu vurgulayan Esen, "Bunda Federasyon Başkanı Murat Özmekik'in çok büyük etkisi var. Kendisi badmintonu yaşam biçimi haline getirdi. Badminton adına geldiğimiz nokta küçümsenecek değil. En son olimpiyatlarda badminton adına kadınlarda bir sporcu gönderdik. Hedefimiz çift kadınlarda da sporcu göndermekti ama olmadı. Ana hedefimiz olimpiyatlara birden çok sporcu göndermek. Bunun için yapılacak programlar ve stratejiler hazırlıyoruz. Önümüzde İspanya'da yapılacak Gençler Avrupa Şampiyonası var. Amacımız burada sporcularımızı kürsüye çıkarmak" diye konuştu.

Türkiye Badminton Süper Ligi 3'üncü Etap müsabakaları 23 Ekim'de sona erecek.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Badminton Süper Ligi 3'üncü Etap Müsabakaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement