Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan "Nba" Projesi - Son Dakika
Spor

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan "Nba" Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ ve NBA (National Basketball Association) arasında yapılan işbirliği ile çocuklara basketbolu sevdirmek amacıyla düzenlenecek olan yetenek yarışmasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

07.03.2016 15:06

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor AŞ ve NBA (National Basketball Association) arasında yapılan işbirliği ile çocuklara basketbolu sevdirmek amacıyla düzenlenecek olan yetenek yarışmasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu, İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, NBA Avrupa Direktörü Üst Düzey Başkan Yardımcısı Benjamin Morel ile eski NBA oyuncularından Glen Rice katıldı. Gerçekleşen toplantıda, çocuklara basketbolu sevdirmek amacıyla yapılacak olan yetenek yarışmasının bilgileri kamuoyu ile paylaşıldı.

ÖZBAYRAKTAR: "GÜZEL BİR SİNERJİ MEYDANA GETİRDİ"

Toplantıda açıklamalarda bulunan Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, "Geçen sene başladığımız bir serüvendi. Çocuklara spor kültürünü 'nasıl aşılayabiliriz?' ona çalışıyoruz. Hem lisanslı hem de lisanssız sporcuları kapsayacak bir organizasyon içine girmeye çalıştık. Sosyal medyada yayınladığımız video NBA tarafından da takip edildi ve 'nasıl güzel bir şeyler yapabiliriz?' diye düşündük. Biraz uzun sürdü anlaşma. Şuan üç büyük kurumun bir araya gelip çok güzel bir sinerji meydana getirdiği bir durum" dedi.

ERDENAY: "HİDAYET'İN GELMESİYLE FEDERASYON VİZYON KAZANDI"

TBF Başkanı Harun Erdenay ise yaptığı açıklamada, İBB ve NBA ile böyle bir ortaklıkta oldukları için onur duyduğunu belirterek, "Başından beri Hidayet'in gelmesiyle beraber federasyon bir vizyon kazandı. Bu yapacağımız birliktelik de bunun ilk adımı olarak değerlendirebiliriz. Bence gençlerimiz NBA gibi büyük bir marka ile beraber biraz daha heyecanlanacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

TÜRKOĞLU: "İNŞALLAH NBA'E YOLLARIZ Kİ NE KADAR KALİTELİ OLDUĞUMUZU GÖRÜRLER"

Hidayet Türkoğlu, amaçlarının basketbolu daha iyi yerlere getirmek olduğunun altını çizerek, "Herkesin söylediği gibi amaç basketbolumuzun, sporumuzun her geçen gün daha iyi yere gelmesi. Özellikle teknolojinin de sayesinde gençlerimiz basketbolu ve NBA'yi nasıl takip ettiğini biliyoruz. Bu organizasyonlar her zaman bir kıvılcımdır. Benim en büyük istediğim tabi ki buradan yetiştirebileceğimiz kadar oyuncunun kaliteli olarak NBA'e yollamak. Sayımızın her geçen gün azaldığının farkındayız. Ben inanıyorum ki güzel bir organizasyon olacaktır. Spor AŞ bu konuda bize ev sahipliği yapıyor. İnşallah onları NBA'e veya Kolej'e yollarız ki bizim basketbolcularımızın ne kadar kaliteli olduklarını görürler" diye konuştu.

RICE: "SEVGİ BAŞ NOKTADA OLMALI"

Eski NBA oyuncusu Glen Rice ise 12 yaşında basketbola başladığını hatırlatarak, "Seçtiğin oyunu sevmen ve tutkulu olman lazım. Dünyanın sayılı oyuncularından biri olman için o sporda çok çalışman gerekiyor. O sevgi olmadan o emeği ortaya koymak çok zor. Mutlaka sevgi baş nokta olmalı. Kendimi çok şanslı hissediyorum; TBF, NBA ve Spor AŞ'nin yer aldığı bir organizasyonda yer aldığım için. Gençler hangi sporlara başlarlarsa başlasınlar doğru kararları görerek başlamalı. Bu noktada bende yardım edebilmek için buradayım" ifadelerini kullandı.

MOREL: "SEVGİ OLDUKTAN SONRA HER ŞEY MÜMKÜN"

NBA Avrupa Direktörü Üst Düzey Başkan Yardımcısı Benjamin Morel, "Spor AŞ yetkililerine teşekkür ediyorum. Avrupa'da da Afrika'da da gençler genellikle topu görünce ayaklarını kullanıyor. Biz bunu değiştirip topu görünce dripling yapmalarını istiyoruz. NBA çok seyrediliyor ama Türkiye'de de çok popüler. Bunun en büyük nedeni Hidayet'in NBA başarıları. Bu diğer gençleri de bunun mümkün olduğunu gösteriyor. Bizim amacımız ilk etapta basketbolu sevdirmek. Sevgi olduktan sonra her şey mümkün. Finalleri dört gözle bekliyorum, heyecanlıyım. Verimli ve uzun bir ortaklığın adımları atıldı, bu anlamda çok mutluyum" açıklamalarında bulundu.

Toplantı sonrası İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, toplantıya katılan TBF Başkanı Harun Erdenay, TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu, NBA Avrupa Direktörü Üst Düzey Başkan Yardımcısı Benjamin Morel ve eski NBA oyuncusu Glen Rice'a plaket takdim etti. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.

Öte yandan toplantının ardından Harun Erdenay, Hidayet Türkoğlu, İsmail Özbayraktar ve Glen Rice, salonda bulunan 40 çocuk ile basketbol oynadı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan 'Nba' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement